Το Τζατζίκι μπορεί να έχει Τουρκική προέλευση, έχει όμως καθιερωθεί στην Εληνική κουζίνα μας!!!!!
Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην του αρέσει το τζατζίκι!!! Συνοδεύει τα σουβλάκια μας, τους πιτόγυρους κι όλα τα ψητά κρεατικά μας!!! Απαραίτητο και κύριο συστατικό το γιαούρτι σακούλας. Να είναι καλά στραγγισμένο! Και στην χώρα μας βρίσκουμε πολύ καλό γιούρτι σακούλας!! Το άλλο συστατικό που παίζει βασικό ρόλο είναι το σκόρδο. Για τους μερακλήδες θέλει 1 σκελίδα σκόρδο ανα 100 γρ. γιαούρτι!! Είναι εύκολο στην παρασκευή του και σε 10 λεπτά είναι έτοιμο!!!!
3 σκελίδες σκόρδο (εγώ βάζω 2 σκελίδες για να είναι πιο ήπιο)
1 αγγούρι τρυφερό χωρίς σπόρια
3 κουταλιές σ. άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σ. λάδι
2-3 κουταλιές σ. ξίδι (προτιμώ μηλόξιδο)
αλάτι
λίγο λευκό πιπέρι
1/3 φετούλες φρέσκιας κόκκινης πιπεριάς για το γαρνίρισμα
Τρίβουμε το σκόρδο ή το χτυπάμε με μια κουταλιά λάδι στο γουδί.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το στργγισμένο αγγούρι, το λιωμένο σκόρδο, το λάδι και το ξίδι κι ανακατώνουμε καλά. Στην αρχή βάζουμε 2 κουταλιές ξίδι και δοκιμάζουμε αν μας αρέσει. Αν θέλουμε προσθέτουμε και την άλλη κουταλιά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και δοκιμάζουμε. Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο κι ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας το τζατζίκι μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα μέχρι 3 ώρες πριν το σερβίρουμε για να δέσουν τα αρώματα και να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με μπαστουνάκια κόκκινης πιπεριάς που δίνει και μια ωραία γεύση όταν τρώμε με το τζατζίκι.
Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην του αρέσει το τζατζίκι!!! Συνοδεύει τα σουβλάκια μας, τους πιτόγυρους κι όλα τα ψητά κρεατικά μας!!! Απαραίτητο και κύριο συστατικό το γιαούρτι σακούλας. Να είναι καλά στραγγισμένο! Και στην χώρα μας βρίσκουμε πολύ καλό γιούρτι σακούλας!! Το άλλο συστατικό που παίζει βασικό ρόλο είναι το σκόρδο. Για τους μερακλήδες θέλει 1 σκελίδα σκόρδο ανα 100 γρ. γιαούρτι!! Είναι εύκολο στην παρασκευή του και σε 10 λεπτά είναι έτοιμο!!!!
Τα Υλικά μας:
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό σακούλας3 σκελίδες σκόρδο (εγώ βάζω 2 σκελίδες για να είναι πιο ήπιο)
1 αγγούρι τρυφερό χωρίς σπόρια
3 κουταλιές σ. άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σ. λάδι
2-3 κουταλιές σ. ξίδι (προτιμώ μηλόξιδο)
αλάτι
λίγο λευκό πιπέρι
1/3 φετούλες φρέσκιας κόκκινης πιπεριάς για το γαρνίρισμα
Πως το φτιάχνουμε:
Πλένουμε το αγγούρι, το καθαρίζουμε και το τρίβουμε στον τρίφτη από την "χοντρή" πλευρά τριψίματος. Το στραγγίζουμε να φύγουν τα υγρά του. Ενας εύκολο τρόπος είναι να βάλουμε το τριμμένο αγγούρι σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας να την κλείσουμε καλά και να πιέσουμε να φύγουν τα υγρά του αγγουριού.Τρίβουμε το σκόρδο ή το χτυπάμε με μια κουταλιά λάδι στο γουδί.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το στργγισμένο αγγούρι, το λιωμένο σκόρδο, το λάδι και το ξίδι κι ανακατώνουμε καλά. Στην αρχή βάζουμε 2 κουταλιές ξίδι και δοκιμάζουμε αν μας αρέσει. Αν θέλουμε προσθέτουμε και την άλλη κουταλιά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και δοκιμάζουμε. Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο κι ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας το τζατζίκι μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα μέχρι 3 ώρες πριν το σερβίρουμε για να δέσουν τα αρώματα και να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με μπαστουνάκια κόκκινης πιπεριάς που δίνει και μια ωραία γεύση όταν τρώμε με το τζατζίκι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου