Το τσιζ κέικ με μπανάνα και σοκολάτα είναι καταπληκτικό!!!
Θα το δοκιμάσετε;
Τα υλικά για το γλυκό μας:
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα Μιράντα
250 γρ. μπισκότα Μιράντα
125 γρ. βούτυρο τύπου Βιτάμ
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Για τη γέμιση:
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Για τη γέμιση:
700 γραμ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφειας
200 γραμ. κρέμα γάλακτος (όχι λάιτ))
60 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 μπανάνες
Για το γαρνίρισμα:
250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
1 μπανάνα σε λεπτές ροδέλες
καραμέλα (τζάμι)
λίγη κουβερτούρα τριμμένη
Για το γαρνίρισμα:
250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
1 μπανάνα σε λεπτές ροδέλες
καραμέλα (τζάμι)
λίγη κουβερτούρα τριμμένη
Πως φτιάχνουμε το γλυκό μας:
Βάση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ (να μη γίνουν αλοιφή). Τα ρίχνουμε σε αποσπώμενη φόρμα.Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο σε ένα τηγάνι (ή φούρνο μικροκυμάτων) και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την ρίχνουμε στα μπισκότα.
Τα ανακατώνουμε καλά να ομοιογενοποιηθούν και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στη φόρμα.
Τα "πατάμε" λίγο με το κουτάλι ή ένα ποτήρι να γίνει το μείγμα συμπαγές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για δέκα λεπτά.
Γέμιση: Χτυπάμε στο μπλεντερ τις μπανάνες.
Χτυπάμε 2' με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει. Ρίχνουμε μέσα τις λιωμένες μπανάνες το τυρί και τη ζάχαρη. Χτυπάμε 1' με το μίξερ.
Όταν έχει κρυώσει η βάση του γλυκού μας, απλώνουμε επάνω το μείγμα της κρέμας.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει και μετά το βγάζουμε, το αποσπούμε από τη φόρμα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα μαζί με τον πάτο της φόρμας. Εγώ δεν τόλμησα να τη βγάλω γιατί φοβήθηκα μην διαλυθεί η βάση του μπισκότου.
Κολλάμε στο πλάι γύρω γύρω τις κομμένες μπανάνες.
Γαρνίρισμα: Φτιάχνουμε την καραμέλα τζάμι όπως λέει η συνταγή μου: http://www.syntagesmamas.gr/2018/01/blog-post_22.html
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Απλώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα επάνω και στο πλάι, ώστε να καλύψει όλο το τσιζ κέικ.
Γαρνίρουμε με σχέδια από τη σπασμένη καραμέλα και την τριμμένη σοκολάτα.
Εγώ την πασπάλισα με λίγη ζάχαρη άχνη γιατί δεν μου αρέσει η εμφάνιση του χρώματος της σοκολάτας.
Βάζουμε πάλι το γλυκό μας στο ψυγείο και το διατηρούμε εκεί μέχρι να το απολαύσουμε σιγά-σιγά όλο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου