Καλαμαράκια ψιλοκομμένα με μπαχαρικά για να μοσχοβολά το σπίτι και να γευθείτε αρώματα!!!
Τα καλαμαράκια θέλουν μυρωδιές και να είναι μαλακά!!! Είναι μια δική μου συνταγή τόσο γευστική που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!!!
Τα Υλκά μας:
4 μερίδες
500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα, πολύ μικρά ή μεγάλα που τα κόβουμε σε κομματάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες (ή χυμός)
1/2 κουταλάκι κανέλα (ή ένα ξυλάκι)
4 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι μπαχάρι
1 κουταλιά σ. ζάχαρη
1/2 κούπα λάδι
1/2 ποτηράκι κρασιού ούζο
αλάτι και πιπέρι
2 κούπες ρύζι κίτρινο τύπου Parboiled
Πως μαγειρεύουμε τα καλαμαράκια:
Στην κατσαρόλα σε μεγάλη θερμοκρασία βάζουμε να κάψει το λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ούζο κι όταν εξατμιστεί ρίχνουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό κι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το ρύζι και τα καλαμαράκια (αν χρειαστεί αργότερα κι άλλο νερό προσθέτουμε οπωσδήποτε ζεστό).
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μας για 20 περίπου λεπτά και μετά προσθέτουμε τα καλαμαράκια.
Συνήθως τα καλαμαράκια θέλουν 8-10΄βράσιμο, αν τα αφήσουμε περισσότερο γίνονται σκληρά. Τα δοκιμάζουμε κι όταν έχουν μαλακώσει τα αποσύρουμε. Φροντίζουμε να έχει μέσα αρκετή σάλτσα το φαγητό μας, να μην είναι στεγνό.
Βράζουμε σε μπόλικο καυτό νερό το ρύζι με ελάχιστο αλάτι για 15΄περίπου. Ανάλογα πόσο μαλακό το θέλουμε.
Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το έτοιμο φαγητό. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά για 3-5΄για να βράσει λίγο με το ρύζι και να τραβήξει τη νοστιμιά της σάλτσας.
Το φαγητό μας βγαίνει πεντανόστιμο!!!!!
Τα καλαμαράκια θέλουν μυρωδιές και να είναι μαλακά!!! Είναι μια δική μου συνταγή τόσο γευστική που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!!!
Τα Υλκά μας:
4 μερίδες
500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα, πολύ μικρά ή μεγάλα που τα κόβουμε σε κομματάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες (ή χυμός)
1/2 κουταλάκι κανέλα (ή ένα ξυλάκι)
4 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι μπαχάρι
1 κουταλιά σ. ζάχαρη
1/2 κούπα λάδι
1/2 ποτηράκι κρασιού ούζο
αλάτι και πιπέρι
2 κούπες ρύζι κίτρινο τύπου Parboiled
Πως μαγειρεύουμε τα καλαμαράκια:
Στην κατσαρόλα σε μεγάλη θερμοκρασία βάζουμε να κάψει το λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ούζο κι όταν εξατμιστεί ρίχνουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό κι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το ρύζι και τα καλαμαράκια (αν χρειαστεί αργότερα κι άλλο νερό προσθέτουμε οπωσδήποτε ζεστό).
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μας για 20 περίπου λεπτά και μετά προσθέτουμε τα καλαμαράκια.
Συνήθως τα καλαμαράκια θέλουν 8-10΄βράσιμο, αν τα αφήσουμε περισσότερο γίνονται σκληρά. Τα δοκιμάζουμε κι όταν έχουν μαλακώσει τα αποσύρουμε. Φροντίζουμε να έχει μέσα αρκετή σάλτσα το φαγητό μας, να μην είναι στεγνό.
Βράζουμε σε μπόλικο καυτό νερό το ρύζι με ελάχιστο αλάτι για 15΄περίπου. Ανάλογα πόσο μαλακό το θέλουμε.
Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το έτοιμο φαγητό. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά για 3-5΄για να βράσει λίγο με το ρύζι και να τραβήξει τη νοστιμιά της σάλτσας.
Το φαγητό μας βγαίνει πεντανόστιμο!!!!!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου