Τα μπισκότα βουτύρου με χυμό πορτοκαλιού τα έφτιαξα χθες πρώτη φορά κι έγιναν ένας γλυκός αφρός!!!!
Συνήθως στη μαμά μου -πολύ γριούλα- της φτιάχνω τα κουλουράκια πορτοκαλιού. Είπα να της αλλάξω γεύση. Έψαξα στο χοντρό τετράδιο στο οποίο έγραφα συνταγές πριν αποκτήσω τον Υπολογιστή και βρήκα αυτή την υπέροχη συνταγή. Μπορεί να μοιάζουν με μελομακάρονα στην εμφάνιση, αλλά έχουν άλλη γεύση και είναι πολύ μαλακά, έτσι όπως τα θέλει η μαμά μου και τα παιδιά σας!!!!!
Φυσικά εσείς μπορείτε να τους δώσετε ότι σχήμα θέλετε ή να τα βγάλετε με το ειδικό κουπ.
Τα Υλικά:
Περίπου 75 κομμάτια
500 γρ. βούτυρο Κερκύρας (Εγώ έβαλα 250 γρ. βιτάμ και 250 γρ. κερκύρας)
300 γρ. ζάχαρη άχνη (επειδή εμείς τα θέλουμε πιο γλυκά έβαλα 330 γρ.)
2 αυγά
4 πορτοκάλια ο χυμός τους (περίπου 370 γρ. ή ένα ποτήρι νερού γεμάτο)
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κουταλάκια σόδα
4 κουταλάκια Μπέικιν Πάουερ
Αλεύρι μαλακό όσο πάρει (περίπου ενάμισι κιλό)
Πως φτιάχνουμε τα μπισκότα μας:
Έχουμε από το βράδυ εκτός ψυγείου το βούτυρο και τα αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατώνουμε μέσα το Μπέικιν Πάουερ.
Στον κάδο χτυπάμε δυνατά με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη για 15-20 λεπτά. Θα γίνει ένας αφρός.
Προσθέτουμε τα 2 αυγά ενώ το μίξερ χτυπά συνεχώς. Στη συνέχεια το χυμό από τα πορτοκάλια στο οποίο έχουμε ανακατέψει τη σόδα, τέλος το κονιάκ.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα το αλεύρι μέχρι που αρχίσει να γίνεται πηχτός χυλός. Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε με το χέρι κι ανακατεύουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι. Όταν η ζύμη μας γίνει μαλακή και δεν κολλάει στο καθαρό χέρι (δοκιμάζουμε κάνοντας ένα μπαλάκι) τότε σταματάμε το αλεύρι.
Αφήνουμε κάνα μισάωρο ή και περισσότερο να ξεκουραστεί.
Απλώνουμε λαδόχαρτα σε ταψιά, πλάθουμε τα μπισκότα σε σχέδιο και σε μέγεθος που θέλουμε και τα τοποθετούμε αραιά στο ταψί γιατί φουσκώνουν και απλώνουν λίγο.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς αερόθερμο και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν από πάνω. Περίπου 15 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου