Γαλοπούλα μπούτι με σάλτσα κρασιού, πράσου και μπαχάρι!!! Βγήκε ένα πεντάγλυκο φαγητό όλο μοσχοβολιά!!!
Τα υλικά μας:
Για 4 μερίδες
4 μπούτια γαλοπούλας ή κοτόπουλου
6 κουταλιές λάδι
1 κρασοπότηρο λευκό καλό κρασί
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο χωρίς τα φύλλα ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι
λίγο πιπέρι τριμμένο (mix 4 πιπεριών το προτιμώ)
1 κύβο κνορ κότας (για όσους το χρησιμοποιούν)
λίγο αλάτι
1/2 κιλό μακαρόνια
τυρί τριμμένο για τα μακαρόνια
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Έχω πλύνει και σκουπίσει τα μπούτια. Προτιμώ της γαλοπούλας. Είναι πολύ πιο νόστιμο και υγιεινό το κρέας της. Άμα τα βράσουμε καλά και ποτιστούν με τη σάλτσα είναι λουκούμι.
Βάζω σε μεγάλη θερμοκρασία τη χύτρα ταχύτητας, ρίχνω το λάδι κι όταν κάψει καλά ροδίζω ελαφρά τα μπούτια και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζω σε μπολ.
Προσθέτω στο καυτό λάδι τα καρότα με την πιπεριά κι ανακατώνω να μαλακώσουν 1' . Ρίχνω το σκόρδο, το πράσο και το κρεμμύδι και ανακατώνω να σοταριστούν λίγο. Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα το σοταρισμένο κρέας.
Σβήνω το φαγητό με το κρασί και αφήνω 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά μας, κλείνουμε τη χύτρα, χαμηλώνουμε μισό βαθμό πριν το τέλος της θερμοκρασίας και μαγειρεύουμε περίπου 45 λεπτά για τη γαλοπούλα και 30 λεπτά για το κοτόπουλο. Όταν ανοίξουμε τη χύτρα αφήνουμε σε δυνατότερη θερμοκρασία να βράσει λίγο ακόμη για να χυλώσει η σάλτσα μας. Αν είναι νερουλή προσθέτουμε 1 κουταλιά κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και βράζουμε 2 λεπτά ακόμα.
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με μακαρόνια ή ρύζι σπυρωτό.
Τα υλικά μας:
Για 4 μερίδες
4 μπούτια γαλοπούλας ή κοτόπουλου
6 κουταλιές λάδι
1 κρασοπότηρο λευκό καλό κρασί
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο χωρίς τα φύλλα ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι
λίγο πιπέρι τριμμένο (mix 4 πιπεριών το προτιμώ)
1 κύβο κνορ κότας (για όσους το χρησιμοποιούν)
λίγο αλάτι
1/2 κιλό μακαρόνια
τυρί τριμμένο για τα μακαρόνια
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Έχω πλύνει και σκουπίσει τα μπούτια. Προτιμώ της γαλοπούλας. Είναι πολύ πιο νόστιμο και υγιεινό το κρέας της. Άμα τα βράσουμε καλά και ποτιστούν με τη σάλτσα είναι λουκούμι.
Βάζω σε μεγάλη θερμοκρασία τη χύτρα ταχύτητας, ρίχνω το λάδι κι όταν κάψει καλά ροδίζω ελαφρά τα μπούτια και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζω σε μπολ.
Προσθέτω στο καυτό λάδι τα καρότα με την πιπεριά κι ανακατώνω να μαλακώσουν 1' . Ρίχνω το σκόρδο, το πράσο και το κρεμμύδι και ανακατώνω να σοταριστούν λίγο. Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα το σοταρισμένο κρέας.
Σβήνω το φαγητό με το κρασί και αφήνω 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά μας, κλείνουμε τη χύτρα, χαμηλώνουμε μισό βαθμό πριν το τέλος της θερμοκρασίας και μαγειρεύουμε περίπου 45 λεπτά για τη γαλοπούλα και 30 λεπτά για το κοτόπουλο. Όταν ανοίξουμε τη χύτρα αφήνουμε σε δυνατότερη θερμοκρασία να βράσει λίγο ακόμη για να χυλώσει η σάλτσα μας. Αν είναι νερουλή προσθέτουμε 1 κουταλιά κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και βράζουμε 2 λεπτά ακόμα.
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με μακαρόνια ή ρύζι σπυρωτό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου