Η μαμά Χρύσα προτείνει: Γαρίδες με ουζάκι!!!! Για να κάνουμε κέφι!!!
Θεωρώ ότι οι γαρίδες είναι από τους πιο ευγενικούς θαλασσομεζέδες!!!! Ακόμη και σκέτες στο τηγάνι με λάδι να τηγανιστούν είναι πεντάγλυκες. Όμως στις γαρίδες αρέσει πολύ το ουζάκι. Ας τις δοκιμάσετε από μια καταπληκτική συνταγή που βρήκα!
Βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μια κατσαρόλα με το λάδι, τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, το ούζο, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Απλώνουμε τη μισή σάλτσα, πάνω στις γαρίδες, τα κίτρινα τυριά τη φέτα και την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνουμε το φαγητό μας για 15-20'. Το αποτέλεσμα είναι ένα απολαυστικό φαγητό!!!
Θεωρώ ότι οι γαρίδες είναι από τους πιο ευγενικούς θαλασσομεζέδες!!!! Ακόμη και σκέτες στο τηγάνι με λάδι να τηγανιστούν είναι πεντάγλυκες. Όμως στις γαρίδες αρέσει πολύ το ουζάκι. Ας τις δοκιμάσετε από μια καταπληκτική συνταγή που βρήκα!
Τα υλικά μας:
- 20 μεγάλες γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
- 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
- 1 ποτήρι νερού χυμό ντομάτας
- 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
- 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
- 300 γρ. φέτα χοντροκομμένη
- 300 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα (υπάρχουν σε σακουλάκι έτοιμα)
- 1 κουταλιά φουσκωτή ζάχαρη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως μαγειρεύουμε τις γαρίδες μας:
Ετοιμάζουμε πρώτα τις γαρίδες: Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα νερό και όταν βράσει ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν 8-10'. Τις βγάζουμε, τις σουρώνουμε και όταν κρυώσουν τις καθαρίζουμε πετώντας το κέλυφος και τα εντεράκια τους και τις τοποθετούμε σ' ένα ταψάκι.Βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μια κατσαρόλα με το λάδι, τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, το ούζο, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου