Η μαμά Χρύσα προτείνει
Τα μυστικά για ένα επιτυχημένο αφράτο κέικ:
|
Έχω βγάλει εκτός ψυγείου τα αυγά και το βούτυρο ώρες πριν.
Προτιμώ το βούτυρο soft που αλείφουμε στο ψωμί και που είναι σε κεσεδάκι γιατί είναι μαλακό και χτυπιέται καλύτερα με τη ζάχαρη. Εγώ παίρνω του μισού κιλού για να έχω πάντα στο ψυγείο για τα γλυκά μου.
|
Προτάσεις από τη μαμά για μια συνταγή κέικ με πολλές γεύσεις!!!
Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική θέλει φαντασία και τόλμη. Οποιαδήποτε συνταγή έχουμε πάρει από κάποιον άλλον, εμείς μπορούμε να της βάλουμε την προσωπική μας σφραγίδα.
Με βάση αυτή τη συνταγή για κέικ μπορούμε να κάνουμε αρκετές παραλλαγές.
Μπορούμε να προσθέσουμε ένα ή δυο από τα υλικά της αρεσκείας μας.
- Κακάο: Αν θέλουμε όλο το κέικ μας να έχει κακάο, τότε διαλύουμε σε χλιαρό γάλα 4 κουταλάκια κακάο και το προσθέτουμε στο μείγμα. Αν θέλουμε το κακάο να είναι σκόρπιο μέσα στο κέικ τότε διαλύουμε σε 4-5 κουταλιές χλιαρό γάλα μόνο 2 κουταλάκια κακάο και το ρίχνουμε στο τέλος ως εξής. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε δύο ίσα μέρη. Ρίχνουμε τη μια ποσότητα που δεν έχει κακάο στη φόρμα μας. Στο δεύτερο μείγμα προσθέτουμε το λιωμένο κακάο και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Κατόπιν με το κουτάλι σκορπάμε το μείγμα με το κακάο πάνω στο μείγμα της φόρμας.
- Σταφίδες: Πλένουμε ένα φλιτζάνι του καφέ σταφίδες. Τις στεγνώνουμε στον φούρνο που έχουμε βάλει να προθερμαίνεται. Τις βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τις αλευρώνουμε με 1 κουταλίτσα αλεύρι. Τις κουνάμε σε ένα σουρωτήρι να φύγει το πολύ αλεύρι και τις ρίχνουμε στο τέλος στο μείγμα. Το ανακατώνουμε με κουτάλι και το αδειάζουμε στη φόρμα.
- Κόντιτα: Τα παίρνουμε έτοιμα σε κεσεδάκι. Ρίχνουμε την ποσότητα που θέλουμε στο μείγμα στο τέλος, ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Καβουρδισμένα αμύγδαλα. Κάνουμε όπως και τα κόντιτα.
- Γλάσο σοκολάτας επάνω στο κέικ. Πατάμε το σύνδεσμο για να δούμε πως θα το φτιάξουμε http://www.syntagesmamas.gr/2014/12/blog-post_0.html
- Γλάσο λευκής σοκολάτας. Πατάμε το σύνδεσμο για να δούμε πως θα το φτιάξουμε http://www.syntagesmamas.gr/2015/01/blog-post_84.html
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου