Η μαμά Χρύσα προτείνει:
Τη σαλάτα που μπορούμε καθημερινά να απολαμβάνουμε!!!!
Μια εύκολη καθημερινή σαλάτα με υλικά που σίγουρα θα έχετε στην κουζίνα σας.
Καθαρίζουμε το μαρούλι από τα σκληρά φύλλα και τα υπόλοιπα τα πλένουμε ένα ένα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μαρούλι με οποιοδήποτε λαχανικό σαλάτας που μας αρέσει ή να τα προσθέσουμε στο μαρούλι.
Η σαλάτα μας θα γίνει εξίσου γευστική και αρωματική βάζοντας μόνο μαρούλι, ρόκα, μπαλσάμικο και μέλι. Τα υπόλοιπα υλικά αν τα βάλετε θα την απογειώσουν. Το κόκκινο μήλο το προτιμώ Τζόνα γιατί είναι γλυκό και τραγανό και δένει με το μέλι. Το πλένουμε, το κόβουμε στα τέσσερα, καθαρίζουμε το εσωτερικό από τα σπόρια και το κόβουμε πολύ λεπτές φέτες. Το τοποθετούμε στη σαλάτα και αν θέλουμε κάνουμε σχέδια.
Αλατίζουμε ελαφρά τη σαλάτα.
Το λάδι, το μέλι και το μπαλσάμικο το βάζουμε σε ένα ποτήρι και το χτυπάμε στη φραπιέρα να γίνει αφροτό και περιλούζουμε τη σαλάτα. Στα super market υπάρχουν σε μπουκάλια σάλτσες με μέλι και ξίδι μπαλσάμικο. Αν χρησιμοποιήσουμε από αυτή, τότε ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι στη σαλάτα, ανακατώνουμε καλά και μετά ρίχνουμε απλωτά μια κουταλιά της σ. από την έτοιμη σάλτσα. Αν θέλουμε προσθέτουμε τις λεπτές φέτες κίτρινης ή κόκκινης πιπεριάς και σπασμένο καρύδι για να δώσουμε περισσότερη γεύση και απόλαυση στη καθημερινή μας σαλάτα.
Τη σαλάτα που μπορούμε καθημερινά να απολαμβάνουμε!!!!
Μια εύκολη καθημερινή σαλάτα με υλικά που σίγουρα θα έχετε στην κουζίνα σας.
Τα υλικά μας:
- 1 μαρούλι μεγάλο
- 1/2 ματσάκι ρόκα
- 2 κουταλιές σ. λάδι
- αλάτι ανάλογο
- 2 κουταλίτσες ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλίτσα μέλι
- 1/2 κίτρινη ή πράσινη πιπεριά πολύ λεπτές φέτες
- 1 μήλο Τζόνα γκόλντ (προαιρετικό)
- 2-3 κουταλιές καρύδια κομμένα (προαιρετικό)
Πως φτιάχνουμε τη σαλάτα μας:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τη ρόκα. Αν θέλουμε βάζουμε και όλο το ματσάκι. Πετάμε τα σκληρά κοτσάνια.Καθαρίζουμε το μαρούλι από τα σκληρά φύλλα και τα υπόλοιπα τα πλένουμε ένα ένα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μαρούλι με οποιοδήποτε λαχανικό σαλάτας που μας αρέσει ή να τα προσθέσουμε στο μαρούλι.
Η σαλάτα μας θα γίνει εξίσου γευστική και αρωματική βάζοντας μόνο μαρούλι, ρόκα, μπαλσάμικο και μέλι. Τα υπόλοιπα υλικά αν τα βάλετε θα την απογειώσουν. Το κόκκινο μήλο το προτιμώ Τζόνα γιατί είναι γλυκό και τραγανό και δένει με το μέλι. Το πλένουμε, το κόβουμε στα τέσσερα, καθαρίζουμε το εσωτερικό από τα σπόρια και το κόβουμε πολύ λεπτές φέτες. Το τοποθετούμε στη σαλάτα και αν θέλουμε κάνουμε σχέδια.
Αλατίζουμε ελαφρά τη σαλάτα.
Το λάδι, το μέλι και το μπαλσάμικο το βάζουμε σε ένα ποτήρι και το χτυπάμε στη φραπιέρα να γίνει αφροτό και περιλούζουμε τη σαλάτα. Στα super market υπάρχουν σε μπουκάλια σάλτσες με μέλι και ξίδι μπαλσάμικο. Αν χρησιμοποιήσουμε από αυτή, τότε ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι στη σαλάτα, ανακατώνουμε καλά και μετά ρίχνουμε απλωτά μια κουταλιά της σ. από την έτοιμη σάλτσα. Αν θέλουμε προσθέτουμε τις λεπτές φέτες κίτρινης ή κόκκινης πιπεριάς και σπασμένο καρύδι για να δώσουμε περισσότερη γεύση και απόλαυση στη καθημερινή μας σαλάτα.
Μήλα Τζόνα
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου