Οι πατάτες τηγανιτές με μπέικον και κρεμμύδια είναι μια Γερμανική συνταγή που έφτιαξε η κόρη μου στα γενέθλιά της και έδεσε καταπληκτικά με τα μπιφτέκια της (συνταγή: μπιφτέκια γεμιστά με καπνιστό τυρί και καπνιστό χοιρινό) http://syntagesmamas.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9.html.
Τα υλικά μας:
- 1 κιλό πατάτες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 10 φέτες μπέικον κομμένες καρεδάκια
- 4 κουταλιές λάδι με βούτυρο
- αλάτι και πιπέρι
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Πως φτιάχνουμε τις πατάτες:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες τόσο ώστε να κρατάνε. Τις καθαρίζουμε κι όταν κρυώσουν τις κόβουμε σε ροδέλες και τις αλατοπιπερώνουμε.Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές σ. νερό ρίχνουμε τα κρεμμύδια (έτσι γίνονται πιο γλυκά) και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. Ρίχνουμε το λάδι με το βούτυρο, ανακατεύουμε να σοταρισθούν τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το κομμένο μπέικον, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου ροδίσει. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε στο τηγάνι τις πατάτες δυναμώνοντας τη φωτιά. Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά τις γυρίζουμε από την άλλη. Όταν ροδοψηθούν προσθέτουμε το μπέικον με τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.
1 σχόλια :
Νοστιμότατο πιατο
φανταζομαι αγαπημενο σε ολους τους teenagers!
Καλή χρονιά :)
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Δημοσίευση σχολίου