Το γλυκό καρότο το πρώτο έφαγα σε μια πολύ καλή ταβέρνα στην Τήνο πριν από πολλά χρόνια. Στο τέλος του φαγητού μας πρόσφεραν μια μεγάλη πιατέλα που είχαν τοποθετήσει αραιά μεταξύ τους γλυκά του κουταλιού. Ήταν καρότο, νεράντζι, σταφύλι, ντοματάκι, τριαντάφυλλο και μελιτζανάκι. Τρελαθήκαμε όλοι από τον τρόπο σερβιρίσματος, από τις υπέροχες γεύσεις και το μοναδικό άρωμα. Γλυκό καρότο δεν είχα φάει και με εντυπωσίασε. Έμαθα τη συνταγή και το φτιάχνω όταν ξεμένω από τα άλλα φρούτα εποχής. Είναι πολύ εύκολο.
Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα με το νερό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την κανέλα και όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε τα καρότα και τα βράζουμε για 30' περίπου μέχρι να σφίξει το σιρόπι, αλλά χωρίς να δέσει. Την επομένη μέρα βάζουμε πάλι την κατσαρόλα με το γλυκό στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει κανονικά.
Τα υλικά μας:
- 1 κιλό καρότα χοντρά
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 2 βανίλιες άρωμα
- 1 κομμάτι ξύλο κανέλας
Πως φτιάχνουμε το γλυκό:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα από τη φλούδα τους. Τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με μπόλικο νερό και τα σιγοβράζουμε για 30'. Χύνουμε το νερό και στραγγίζουμε τα καρότα.Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα με το νερό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την κανέλα και όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε τα καρότα και τα βράζουμε για 30' περίπου μέχρι να σφίξει το σιρόπι, αλλά χωρίς να δέσει. Την επομένη μέρα βάζουμε πάλι την κατσαρόλα με το γλυκό στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει κανονικά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου