Όπως έχω ξαναγράψει τα κάστανα είναι η αγαπημένη μου γεύση γι αυτό τα βάζω σε αρκετά φαγητά. Το κάστανο όμως μπαίνει αρμονικά και σε πολλά γλυκά. Αυτή τη συνταγή τη βρήκα στο ντοσιέ μου μετά από πολύ καιρό και μάλλον την έγραψα βλέποντας κάποια εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση. Ο κορμός είναι ένα απολαυστικό γλυκό με πλούσια γεύση που δεν σταματάω ποτέ στο ένα κομμάτι!
Τα υλικά μας:
- 500 γρ. κρέμα κάστανο (κονσέρβα)
- 120 γρ. βιτάμ (εκτός ψυγείου)
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- λίγα κάστανα ολόκληρα καθαρισμένα
Πως φτιάχνουμε το γλυκό μας:
Τρίβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα κάστανο και το βούτυρο κι ανακατώνουμε καλά με σύρμα κουζίνας ή κουτάλι. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ βάζουμε πολύ μεγάλο κομμάτι διαφανή μεμβράνη και την απλώνουμε. Ρίχνουμε τα 3/4 από το υλικό. Επάνω απλώνουμε μερικά καθαρισμένα ολόκληρα κάστανα και τα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Φέρνουμε τις άκρες της μεμβράνης που προεξέχουν προς τα μέσα και σκεπάζουμε το γλυκό. Το βάζουμε για πολλές ώρες στο ψυγείο.
Βγάζουμε το γλυκό από την φόρμα και με τα χέρια μας το πλάθουμε σαν κορμό δέντρου και μετά βγάζουμε τη μεμβράνη. Με το πιρούνι τραβάμε από την μια άκρη στην άλλη παράλληλες γραμμές για σχέδιο. Τοποθετούμε επάνω 4-5 κάστανα και πασπαλίζουμε τον κορμό με ζάχαρη άχνη. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου