Η μαμά Χρύσα μαγειρεύει και σας προτείνει:
Μοσχάρι αντί για λουκούμι........
Ένα καταπληκτικό φαγητό, μόνο να προσέξουμε να μείνει με λίγη σάλτσα. Εδώ το έχω μαγειρέψει με Χοιρινό και είναι σκέτη απόλαυση!!!!
Μοσχάρι αντί για λουκούμι........
Ένα καταπληκτικό φαγητό, μόνο να προσέξουμε να μείνει με λίγη σάλτσα. Εδώ το έχω μαγειρέψει με Χοιρινό και είναι σκέτη απόλαυση!!!!
Τα υλικά για το φαγητό μας:
- 1 κιλό μοσχάρι ή χοιρινό ελιά ή σπάλα κομμένο σε κύβους
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 3 πιπεριές (λεπτόφλουδες) ανοικτό πράσινο χρώμα, σε λωρίδες
- 4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λωρίδες
- 4 κουταλιές αγελαδινό βούτυρο
- 4 κουταλιές λάδι
- 100 γρ. τριμμένη γκούντα ή ότιδήποτε κίτρινο τυρί έχουμε
- 300 γρ. τυρί φέτα χοντροκομμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Τοποθετούμε το αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει και ρίχνουμε μέσα το κρέας. Ανακατώνουμε συνέχεια μέχρι να πιει τα υγρά του.
Το αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και ροδίζουμε το κρέας πολύ ελαφρά (προσοχή, μην ξεροψηθεί, γιατί θα μείνει σκληρό το εξωτερικό του).
Το αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και ροδίζουμε το κρέας πολύ ελαφρά (προσοχή, μην ξεροψηθεί, γιατί θα μείνει σκληρό το εξωτερικό του).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές και τις ντομάτες και τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Στρώνουμε στη γάστρα πασπαλιστά την τριμμένη γκούντα (για να κάνει αποκάτω κρούστα το φαγητό και να βγαίνει σε τετράγωνες μερίδες χωρίς να σπάνε). Επάνω τοποθετούμε απλωτά τις μισές πιπεριές και τις μισές ντομάτες. Στη συνέχεια απλώνουμε όλο το κρέας
Αν το βάλουμε σε ταψί ή πυρέξ το σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο , ώστε να μην φεύγουν οι υδρατμοί.
Επάνω απλώνουμε τις υπόλοιπες πιπεριές και τις ντομάτες. Τέλος απλώνουμε τη χοντροκομμένη φέτα. Δεν ρίχνουμε νερό. Σιγοβράζει με τα δικά του υγρά.
Σκεπάζουμε τη γάστρα καλά και ψήνουμε το φαγητό περίπου 1+1/2 ώρες.
Πριν βγάλουμε το φαγητό από την κουζίνα ελέγχουμε τα υγρά του. Πρέπει να μείνει σχεδόν με το λάδι του και ελάχιστο ζουμί. Αν έχει υγρά το ψήνουμε λίγο ακόμη ξεσκέπαστο ανεβάζοντας τη θερμοκρασία.
Για να κόβεται σε τετράγωνες μερίδες θα πρέπει να κρυώσει λίγο.
Αν το βάλουμε σε ταψί ή πυρέξ το σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο , ώστε να μην φεύγουν οι υδρατμοί.
Επάνω απλώνουμε τις υπόλοιπες πιπεριές και τις ντομάτες. Τέλος απλώνουμε τη χοντροκομμένη φέτα. Δεν ρίχνουμε νερό. Σιγοβράζει με τα δικά του υγρά.
Σκεπάζουμε τη γάστρα καλά και ψήνουμε το φαγητό περίπου 1+1/2 ώρες.
Πριν βγάλουμε το φαγητό από την κουζίνα ελέγχουμε τα υγρά του. Πρέπει να μείνει σχεδόν με το λάδι του και ελάχιστο ζουμί. Αν έχει υγρά το ψήνουμε λίγο ακόμη ξεσκέπαστο ανεβάζοντας τη θερμοκρασία.
Για να κόβεται σε τετράγωνες μερίδες θα πρέπει να κρυώσει λίγο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου