Το Μπουρδέτο είναι παραδοσιακή συνταγή που συνηθίζουν στη Ζάκυνθο. Είναι ένα ελαφρύ, και πολύ γευστικότατο φαγητό. Έχω πολλά χρόνια να πάω στην όμορφη Ζάκυνθο, αλλά έχω καλές αναμνήσεις από τις γεύσεις της.
Έχουμε έτοιμα τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στη χύτρα με το κρέας και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό στη χύτρα (σε απλή κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει καλά και να χυλώσει η σάλτσα του).
Κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας και βράζουμε το μοσχάρι μας, σύμφωνα με τις οδηγίες της. Όταν τελειώσει ο χρόνος, ανοίγουμε τη χύτρα κι αν έχει αρκετά υγρά, σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με την απαραίτητη σάλτσα.
Τα υλικά μας:
- 1 κιλό μοσχάρι μαλακό σε κομμάτια μικρά (βλέπε: Τι κομμάτι Μοσχαρίσιου κρέατος να διαλέξουμε στο χασάπη)
- 1 κούπα λάδι
- 4 πράσα ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 3 ώριμες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας το λάδι να κάψει και ροδίζουμε πολύ ελαφρά το κρέας από όλες τις πλευρές.Έχουμε έτοιμα τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στη χύτρα με το κρέας και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό στη χύτρα (σε απλή κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει καλά και να χυλώσει η σάλτσα του).
Κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας και βράζουμε το μοσχάρι μας, σύμφωνα με τις οδηγίες της. Όταν τελειώσει ο χρόνος, ανοίγουμε τη χύτρα κι αν έχει αρκετά υγρά, σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με την απαραίτητη σάλτσα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου