Εγώ τρελαίνομαι γι αυτή τη σάλτσα. Μοσχοβολά ο φρέσκος βασιλικός και το σκόρδο. Η δε γραβιέρα την απογειώνει με τη γεύση της. Τέλεια σάλτσα!!!
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά. Μπορούμε να σερβίρουμε, ατομικά σε κάθε πιάτο τα μακαρόνια και να ρίξουμε επάνω από τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε. Έτσι αν μας μείνει σάλτσα τη διατηρούμε στο ψυγείο για άλλη μέρα.
Τα υλικά μας:
- 1/2 κιλό μακαρόνια
- 2 κουταλιές σ. βούτυρο αγελάδας για τα μακαρόνια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 7 κουταλιές σ. λάδι
- 1 κούπα βασιλικό ψιλοκομμένο (αν δεν έχουμε 2 κουταλιές σ. ξερό)
- 1 κλωναράκι μαντζουράνα
- 8 κουταλιές σ. γραβιέρα
- 3 κουταλιές σ. κουκουνάρι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως φτιάχνουμε τα μακαρόνια μας:
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και στη συνέχεια τα βουτυρώνουμε.Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά. Μπορούμε να σερβίρουμε, ατομικά σε κάθε πιάτο τα μακαρόνια και να ρίξουμε επάνω από τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε. Έτσι αν μας μείνει σάλτσα τη διατηρούμε στο ψυγείο για άλλη μέρα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου