Όλοι οι ξένοι υποκλίνονται στη Μεσογειακή Ελληνική διατροφή, γιατί διαθέτουμε τα πιο πλούσια λαχανικά και στο πιο εύγευστο πλούσιο ελαιόλαδο. Η σαλάτα με κοτόπουλο και λαχανικά, καθαρά μεσογειακή είναι τόσο γευστική που θα αρέσει σίγουρα.
Ρίχνουμε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα ποτήρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά ή τα κτυπάμε στη φραπιέρα και περιλούζουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε απαλά.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα απλώνουμε τη ρόκα και βάζουμε επάνω τη σαλάτα. Διακοσμούμε με τα κομμένα ντοματάκια.
Τα υλικά για τη σαλάτα μας:
- 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο τετραγωνάκια
- 1/2 κιλό πατάτες βρασμένες και κομμένες τετραγωνάκια
- 10 φύλλα τρυφερά ρόκα πλυμμένα και στραγγισμένα
- 1 μαρούλι (μόνο τα τρυφερά φύλλα) πλυμένο και στραγγισμένο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 2 κουταλιές σ. κάπαρη
- 6 λιαστές ντομάτες κομμένες
- αλάτι και πιπέρι
- Λίγα ντοματίνια κομμένα στα δύο για διακόσμηση
- 1/3 κούπας λάδι
- 3-4 κουταλιές σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά σ. μουστάρδα
- 1 κουταλιά σ. μέλι
Πως φτιάχνουμε τη σαλάτα μας:
Πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα και το μαρούλι. Κόβουμε τα φύλλα του μαρουλιού με το χέρι σε κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τις πατάτες, τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη, το κρεμμύδι (το οποίο έχουμε ήδη αφήσει 1 περίπου ώρα σε μια κούπα νερό με λίγο αλάτι να φύγει το "κάψιμο"), το μαρούλι, λίγο πιπέρι, ανάλογο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα ποτήρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά ή τα κτυπάμε στη φραπιέρα και περιλούζουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε απαλά.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα απλώνουμε τη ρόκα και βάζουμε επάνω τη σαλάτα. Διακοσμούμε με τα κομμένα ντοματάκια.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου