Μερικές φορές, δεν μας πιάνουν κάτι λιγούρες για ένα γλυκάκι; Ας μην καταλήξουμε πάλι στις σοκολάτες. Να φτιάξουμε στα γρήγορα τηγανίτες με την υπέροχη γεύση του μήλου και το άρωμα από το ρούμι. Δεν έχετε ρούμι; Ρίξτε κονιάκ, η τριαντάφυλλο, ή τσέρι ή ότι έχετε στην κάβα σας! Όχι κρασί βέβαια!!!
Πως Φτιάχνουμε της μηλοτηγανίτες μας:
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, και την κανέλα.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Τα ανακατεύουμε, τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι και τα χτυπάμε με το μίξερ για να μην μας σβολιάσει. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, χτυπάμε 1' και τοποθετούμε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο, το λιγότερο 1 ώρα. Όταν το βγάλουμε προσθέτουμε τα ξινόμηλα και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία με ελάχιστο λάδι (ίσα που να σκεπάσει όλη την επιφάνεια) και όταν κάψει ρίχνουμε χυλό μια μια 4 κουταλιές με μεγάλο κουτάλι και όταν πάρουν ρόδινο χρώμα τις γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε τις τηγανίτες και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις τηγανίζουμε όλες με τον ίδιο τρόπο. Όταν το τηγάνι μένει χωρίς λάδι, προσθέτουμε άλλο λίγο, περιμένουμε να κάψει και στη συνέχεια ρίχνουμε τις κουταλιές με το χυλό.
Τέλος, τις τοποθετούμε σε πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Τα υλικά μας:
- 2 κούπες αλεύρι
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουερ
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2-3 κουταλιές σ. ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 3 αυγά χτυπημένα
- 2 κούπες γάλα χλιαρό
- 1 φηνάκι ρούμι
- 4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
- 2 ξινόμηλα καθαρισμένα πολύ χοντροτριμμένα ή πολύ ψιλοκομμένα με το μαχαίρι
- λάδι για το τηγάνισμα
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- λίγη κανέλα για το πασπάλισμα
Πως Φτιάχνουμε της μηλοτηγανίτες μας:
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, και την κανέλα.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Τα ανακατεύουμε, τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι και τα χτυπάμε με το μίξερ για να μην μας σβολιάσει. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, χτυπάμε 1' και τοποθετούμε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο, το λιγότερο 1 ώρα. Όταν το βγάλουμε προσθέτουμε τα ξινόμηλα και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία με ελάχιστο λάδι (ίσα που να σκεπάσει όλη την επιφάνεια) και όταν κάψει ρίχνουμε χυλό μια μια 4 κουταλιές με μεγάλο κουτάλι και όταν πάρουν ρόδινο χρώμα τις γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε τις τηγανίτες και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις τηγανίζουμε όλες με τον ίδιο τρόπο. Όταν το τηγάνι μένει χωρίς λάδι, προσθέτουμε άλλο λίγο, περιμένουμε να κάψει και στη συνέχεια ρίχνουμε τις κουταλιές με το χυλό.
Τέλος, τις τοποθετούμε σε πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου