Μανιταρόπιτα!!!! Θα σας ξετρελάνει!!!!!
Τα υλικά για τη μανιταρόπιτα:
Στο μέγεθος του μεγάλου πυρεξ- 1 φύλλο σφολιάτας
- 3 κουταλιές βούτυρο αγελάδος
- 200 γρ. γκούντα τριμμένο
- 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 μικρό κουτί τεμαχισμένα μανιτάρια ή την ανάλογη ποσότητα σε φρέσκα
- 10 φέτες ζαμπόν μπούτι κομμένα καρεδάκια
- 6 φέτες μπέϊκον κομμένες καρεδάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
- λίγο πιπέρι
Πως φτιάχνουμε τη μανιταρόπιτα:
Βουτυρώνουμε το πυρέξ. Ανοίγουμε με λίγο αλεύρι το φύλλο σφολιάτας στο μέγεθος του πυρέξ και υπολογίζουμε να εξέχει στα πλάγια. Το απλώνουμε στο πυρέξ.Απλώνουμε επάνω τα 2/3 των τυριών και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι. Στη συνέχεια απλώνουμε τα υπόλοιπα τυριά. Απλώνουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
Κτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και την απλώνουμε παντού με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε παντού με το κεφαλοτύρι. Ψήνουμε τη μανιταρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30'. Τη σερβίρουμε ζεστή.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου