Τα κεφτεδάκια είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Βρήκα μια συνταγή που πραγματικά τα κεφτεδάκια γίνονται πεντανόστιμα.
Σοτάρουμε στη μια κουταλιά βούτυρο τις πιπεριές να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο πάνω από μια ώρα. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια θερμοκρασία ώσπου να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Τα υλικά μας:
- 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 250 γρ. κιμάς χοιρινός
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1/2 κουταλάκι μπαχάρι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προτιμώ το mix 4 πιπεριών)
- 1 κουταλιά σ. ξερό δυόσμο ή μισή κούπα φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σ. ξίδι
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 2 κουταλιές γούστερ σος
- 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 250 γρ, ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
- αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Πως φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια μας:
Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό ή γάλα και το στύβουμε καλά.Σοτάρουμε στη μια κουταλιά βούτυρο τις πιπεριές να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο πάνω από μια ώρα. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια θερμοκρασία ώσπου να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου