Η σαλάτα με πένες και γαρίδες είναι απολαυστική και μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει και ένα ελαφρύ βραδινό φαγητό.
Για τη σάλτσα:
Βράζουμε σε μικρή κατσαρόλα τις γαρίδες για 8'-10' και τις σουρώνουμε. Οι γαρίδες πάντα θέλουν βράσιμο 8'-10', γιατί αν βράσουν περισσότερο γίνονται σκληρές.
Σε βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τις πένες, και προσθέτουμε τις γαρίδες, τις πιπεριές, τις ελιές, το μαϊντανό ή τη ρόκα και ανακατεύουμε καλά, χωρίς να χαλάσουμε το σχήμα των ζυμαρικών.
Σάλτσα: Στο μπλέντερ χτυπάμε το λάδι, το ξίδι, το σκόρδο, το βασιλικό, το ταμπάσκο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και με τη σάλτσα αυτή περιχύνουμε πάνω στις πένες.
Τα υλικά μας:
- 1 κιλό πένες ριγέ
- 100 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
- 10 ελιές
- 1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ρόκα
Για τη σάλτσα:
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5-6 φύλλα βασιλικό
- 1 κουταλιά σ.ξίδι
- 5 κουταλιές σ. λάδι
- 1 κουταλιά σ. ταμπάσκο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως φτιάχνουμε τη σαλάτα:
Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό με μια κουταλίτσα λάδι (για να μην κολλάνε), σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.Κατόπιν τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν, ανακατεύοντας συχνά ελαφρά με ξύλινη κουτάλα να μην κολλήσουν.Βράζουμε σε μικρή κατσαρόλα τις γαρίδες για 8'-10' και τις σουρώνουμε. Οι γαρίδες πάντα θέλουν βράσιμο 8'-10', γιατί αν βράσουν περισσότερο γίνονται σκληρές.
Σε βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τις πένες, και προσθέτουμε τις γαρίδες, τις πιπεριές, τις ελιές, το μαϊντανό ή τη ρόκα και ανακατεύουμε καλά, χωρίς να χαλάσουμε το σχήμα των ζυμαρικών.
Σάλτσα: Στο μπλέντερ χτυπάμε το λάδι, το ξίδι, το σκόρδο, το βασιλικό, το ταμπάσκο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και με τη σάλτσα αυτή περιχύνουμε πάνω στις πένες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου