Το αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος με γιαούρτι είναι παραδοσιακή συνταγή που συνηθίζουν στη Θεσσαλία. Το γιαούρτι στερεοποιείται πάνω στο κρέας και το κάνει γευστικότατο.
Τα υλικά μας:
- 1+1/2 έως 2 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος
- 1+1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κουταλιές φυτίνη
- Λίγο αραβοσιτέλαιο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Πλένουμε καλά το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί. Περιχύνουμε στο κρέας το λάδι και ελαφρά λιωμένο το βούτυρο. Προσθέτουμε 1 κούπα νερό και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 1 περίπου ώρα. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε το κρέας.
Όταν ροδοκοκκινίσει και έχει ψηθεί το κρέας, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε επάνω στο κρέας και στη σάλτσα του, το γιαούρτι. Τοποθετούμε πάλι για λίγο το φαγητό στο φούρνο, 10΄περίπου και το βγάζουμε.
Το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε σε πιατέλα χλιαρό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου