Χοιρινό ή κοτόπουλο με μανιτάρια, καρότα, κανέλα, μπαχάρι και μπύρα! Ένα φαγητό που θα σας γοητεύσει!!!!
Στη φωτογραφία είναι με κοτόπουλο.
Η μπύρα και τα μπαχαρικά δίνουν μια καταπληκτική γεύση στο χοιρινό μας. Η συνταγή γράφει το κρέας να είναι από μπούτι χοιρινού. Επειδή πιστεύω ότι το μπούτι είναι λίγο σκληρό κομμάτι, την έφτιαξα με κομμάτι από σπάλα, χωρίς κόκαλο και ήταν πολύ μαλακό. Το έχω μαγειρέψει και με στήθος και μπούτια κοτόπουλου και είναι εξίσου υπέροχο.
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τους κύβους του χοιρινού ή τα κομμάτια κοτόπουλου για 5΄ ανακατεύοντας να ροδοψηθούν πολύ ελαφρά παντού.
Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε στην κατσαρόλα που θα το μαγειρέψουμε.
Στο τηγάνι με το λάδι, προσθέτουμε τώρα και το υπόλοιπο λάδι και όταν ζεστάνει σοτάρουμε ανακατεύοντας, το κρεμμύδι με το σκόρδο να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τα καρότα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε να σοταρισθούν για άλλα 6΄-7΄. Ρίχνουμε το μπαχάρι την κανέλα και τη δάφνη.
Γυρίζουμε το υλικό του τηγανιού στην κατσαρόλα πάνω στο χοιρινό, ρίχνουμε και τη μπύρα και απλώνουμε τα ψίχουλα του ψωμιού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα, ανακατεύοντας που και που. Όταν μείνει με τη σάλτσα του, αφαιρούμε το φύλλο της δάφνης και την κανέλα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Το σερβίρουμε με τον πουρέ πατάτας
Στη φωτογραφία είναι με κοτόπουλο.
Τα υλικά μας:
- 700 γρ. χοιρινό από σπάλα σε χοντρούς κύβους
- 5 κουταλιές σ. λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
- 150 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 1 φύλλο δάφνης
- 500 ml μπύρα
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1/2 κουταλάκι μπαχάρι
- 80 γρ. ψωμί σίκαλης τριμμένο σε ψίχουλα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Mix 4 πιπέρια προαιρετικό)
- 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας .Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τους κύβους του χοιρινού ή τα κομμάτια κοτόπουλου για 5΄ ανακατεύοντας να ροδοψηθούν πολύ ελαφρά παντού.
Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε στην κατσαρόλα που θα το μαγειρέψουμε.
Στο τηγάνι με το λάδι, προσθέτουμε τώρα και το υπόλοιπο λάδι και όταν ζεστάνει σοτάρουμε ανακατεύοντας, το κρεμμύδι με το σκόρδο να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τα καρότα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε να σοταρισθούν για άλλα 6΄-7΄. Ρίχνουμε το μπαχάρι την κανέλα και τη δάφνη.
Γυρίζουμε το υλικό του τηγανιού στην κατσαρόλα πάνω στο χοιρινό, ρίχνουμε και τη μπύρα και απλώνουμε τα ψίχουλα του ψωμιού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα, ανακατεύοντας που και που. Όταν μείνει με τη σάλτσα του, αφαιρούμε το φύλλο της δάφνης και την κανέλα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Το σερβίρουμε με τον πουρέ πατάτας
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου