Το κρέας μαγειρεύεται υπό πίεση σε καυτό ατμό. Ταιριάζει σε κρέατα που προορίζονται για κοκκινιστά ή ψητά της κατσαρόλας. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας μειώνεται σημαντικά ο χρόνος μαγειρέματος και έτσι το κρέας διατηρεί τα πολύτιμα συστατικά του αυτούσια.
Κάθε χύτρα ταχύτητος έχει και τις οδηγίες χρόνου μαγειρέματος των φαγητών.
Όταν σε μια συνταγή δίνεται χρόνος μαγειρέματος για χύτρα, νοείται ο χρόνος από την στιγμή που ακούσουμε το "σφύριγμα" της βαλβίδας και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σύμφωνα με τις οδηγίες της δικής μας χύτρας, μέχρι τη στιγμή που θα την αποσύρουμε από την φωτιά και θα βγάλουμε τη βαλβίδα.
Κάθε χύτρα ταχύτητος έχει και τις οδηγίες χρόνου μαγειρέματος των φαγητών.
Όταν σε μια συνταγή δίνεται χρόνος μαγειρέματος για χύτρα, νοείται ο χρόνος από την στιγμή που ακούσουμε το "σφύριγμα" της βαλβίδας και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σύμφωνα με τις οδηγίες της δικής μας χύτρας, μέχρι τη στιγμή που θα την αποσύρουμε από την φωτιά και θα βγάλουμε τη βαλβίδα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου