Τα σνίτσελ με σάλτσα ροκφόρ είναι ιδιαίτερα και απολαυστικά. Την έχω φτιάξει τη συνταγή με σνίτσελ χοιρινού, γιατί ο μικρός μου γιος δεν τρώει τα μοσχαρίσια. Επίσης προσθέτω περισσότερα μανιτάρια γιατί μας αρέσουν, βάζω 1 κούπα νερό με το ζωμό, και 100 γρ, κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια σάλτσα. Ήταν τέλεια. Μπορούμε να μαγειρέψουμε αυτή τη συνταγή και με σνίτσελ από κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Εδώ, σας γράφω τη συνταγή όπως ακριβώς είναι κι εσείς αν θέλετε παίρνετε πρωτοβουλίες.
Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5΄-6΄ ανακατεύοντάς τα.
Σε ένα μπολ, διαλύουμε τον κύβο κρέατος σε λίγο χλιαρό νερό (από 1/2 κούπα έως 3/4 κούπας) και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο τηγάνι με τα μανιτάρια και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ελαττωθεί περίπου στο μισό.
Προσθέτουμε το ροκφόρ. Μόλις η σάλτσα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε τα σνίτσελ και τα σκεπάζουμε με ένα κουτάλι με τη σάλτσα. Σε 1΄τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να τα σερβίρουμε. Τα πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο. (Εγώ βάζω λίγο μέσα στη σάλτσα για έντονο άρωμα).
Τα υλικά μας:
- 4 μοσχαρίσια σνίτσελ ( ή χοιρινό , κοτόπουλο, γαλοπούλα)
- 40 γρ. ροκφόρ θρυμματισμένο
- 2-3 κουταλιές σ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. μανιτάρια
- 20 γρ. βούτυρο
- λίγο δενδρολίβανο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κύβο ζωμό κρέατος
Πως μαγειρεύουμε τα σνίτσελ:
Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά, ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο. Όταν ζεστάνει αρκετά, βάζουμε τα 2 σνίτσελ και τα τηγανίζουμε 5΄την κάθε πλευρά. Αν ροδίσουν αμέσως όταν τα βάλουμε στο τηγάνι, τότε τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί για 5΄. Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και ξαναγυρίζουμε την πρώτη πλευρά για να τηγανιστεί για 3΄-4΄ακόμη. Αυτό επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τηγανιστούν όλα τα σνίτσελ. Τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5΄-6΄ ανακατεύοντάς τα.
Σε ένα μπολ, διαλύουμε τον κύβο κρέατος σε λίγο χλιαρό νερό (από 1/2 κούπα έως 3/4 κούπας) και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο τηγάνι με τα μανιτάρια και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ελαττωθεί περίπου στο μισό.
Προσθέτουμε το ροκφόρ. Μόλις η σάλτσα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε τα σνίτσελ και τα σκεπάζουμε με ένα κουτάλι με τη σάλτσα. Σε 1΄τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να τα σερβίρουμε. Τα πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο. (Εγώ βάζω λίγο μέσα στη σάλτσα για έντονο άρωμα).
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου