Η μαμά Χρύσα προτείνει:
Στις κυκλαδίτικες ταβέρνες δεν λείπουν από το menu οι ρεβιθοκεφτέδες, Βέβαια τους καλύτερους τους έφαγα σε μια ταβέρνα στην άνω Σύρο. Μοσχομύριζαν οι μυρωδιές και το τυρί τους έκανε απολαυστικούς. Δεν γινόταν να μην αποσπάσω τη συνταγή τους.
Αν τους θέλουμε νηστίσιμους δεν ρίχνουμε τα τυριά και το αυγό. Σφίγγουμε τη ζύμη με λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Στις κυκλαδίτικες ταβέρνες δεν λείπουν από το menu οι ρεβιθοκεφτέδες, Βέβαια τους καλύτερους τους έφαγα σε μια ταβέρνα στην άνω Σύρο. Μοσχομύριζαν οι μυρωδιές και το τυρί τους έκανε απολαυστικούς. Δεν γινόταν να μην αποσπάσω τη συνταγή τους.
Αν τους θέλουμε νηστίσιμους δεν ρίχνουμε τα τυριά και το αυγό. Σφίγγουμε τη ζύμη με λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Τα υλικά για τους ρεβιθοκεφτέδες:
- 250 γρ. ρεβίθια
- 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 αυγά
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα δυόσμο φρέσκο ή 2 κουταλιές ξερό
- 4-5 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
- 1 κούπα αλεύρι (για το αλεύρωμα)
- αλάτι, πιπέρι
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Πως φτιάχνουμε τους ρεβιθοκεφτέδες:
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια να μουσκεύουν σε νερό. Την επομένη μέρα τα στραγγίζουμε και σε νέο νερό τα βράζουμε με λίγο αλάτι για 30΄στη χύτρα ταχύτητος. Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα κτυπάμε. Αν έχουμε μύλο είναι καλύτερα. Βάζουμε τον πουρέ των ρεβιθιών σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι και το λάδι.Το μείγμα να είναι σφικτό όπως οι κεφτέδες του κιμά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και επιπλέον τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με το χέρι και πλάθουμε σε κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε σπορέλαιο που έχει κάψει σε μεσαία θερμοκρασία. Όταν αποκτήσουν χρυσορόδινο χρώμα τους γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου