Οι συνταγές για διάφορες γεύσεις κέικ, είναι πάρα πολλές. Θα προσπαθήσω να γράψω μερικές που έχω φτιάξει κατά καιρούς. Το Κέικ με σταφίδες και φρούτα παρασκευάζεται όπως το απλό κέικ και τα προσθέτουμε.
Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για 1 ώρα. Δοκιμάζω πρώτα με ένα στεγνό μαχαίρι. Αν βγει καθαρό σημαίνει πως ψήθηκε. Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει περίπου 10' το αναποδογυρίζω σε πιατέλα και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Τα υλικά μας:
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 440 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 και 1/4 κούπα γάλα ή χυμό φρέσκο πορτοκάλι ή μισό-μισό
- 1 βανίλια
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κούπα ξανθή σταφίδα
- 1 κούπα μαύρη σταφίδα
- 1/2 κούπα καρύδια χονδροκομμένα στο multi
- 1/2 κούπα κόντιτα
Πως φτιάχνουμε το κέικ:
Ανακατεύω καλά σε ένα πιάτο 3-4 κουταλιές από το αλεύρι με τις σταφίδες, τα καρύδια και τα κομμένα φρούτα (υπάρχουν έτοιμα κομμένα σε κουτί).
Στο μπολ του μίξερ κτυπώ το βούτυρο (όχι λιωμένο) και ρίχνω τμηματικά τη ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζω το κτύπημα για 5'. Προσθέτω διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα ή το χυμό πορτοκαλιού και τέλος το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα. Ανακατεύω τώρα με κουτάλα και ρίχνω το μείγμα του αλευριού με τις σταφίδες και ανακατώνω καλά. Βουτυρώνω και αλευρώνω (και στα τοιχώματα) δυο φόρμες για κέικ μέγεθος 23Χ13 εκ. Ρίχνω μέσα το χυλό.Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για 1 ώρα. Δοκιμάζω πρώτα με ένα στεγνό μαχαίρι. Αν βγει καθαρό σημαίνει πως ψήθηκε. Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει περίπου 10' το αναποδογυρίζω σε πιατέλα και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου