Η πατατοσαλάτα μου με μαγιονέζα, είναι συνταγή της κουμπάρας μου της Μαίρης από τη Λυκόβρυση.Την έφαγα πριν από χρόνια στο σπίτι της και από τότε την καθιέρωσα. Είναι η καλύτερη η γευστικότερη και η απλούστερη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα και την κέτσαπ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στη σαλατιέρα 4 φύλλα μαρουλιού πλυμένα και στεγνωμένα με το λευκό μέρος να αρχίζει από το κέντρο και το πράσινο προς τα τοιχώματα της σαλατιέρας. Μέσα στη σαλατιέρα και πάνω στα μαρούλια ρίχνουμε τις πατάτες, το ψιλοκομμένο μαρούλι, τα ντοματάκια (κρατάμε 3-4 για την γαρνιτούρα), και 1/2 της μαγιονέζας και ανακατεύουμε ελαφρά με δυο πιρούνια. Απλώνουμε επάνω την υπόλοιπη μαγιονέζα και επάνω 3-4 κερασάκια ντοματάκια κομμένα. Αν θέλετε εσείς μπορείτε να βάλετε και λιγότερη μαγιονέζα. Ανάλογα με τα γούστα σας.
Τα υλικά μας:
- 6 πατάτες κανονικές
- 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη ή 8 φρέσκα ντοματάκια κερασάκια κομμένα στα δυο
- 1 μαρούλι το τρυφερό μέρος ψιλοκομμένο
- 4 τρυφερά φύλλα μαρουλιού πράσινα
- 200 γρ. μαγιονέζα καλή
- 1 κουταλιά σ. κέτσαπ
Πως φτιάχνουμε την πατατοσαλάτα:
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, στη χύτρα ταχύτητα 15΄. Σε απλή κατσαρόλα, δοκιμάστε να τρυπιούνται οι πατάτες και να μην είναι παραβρασμένες, γιατί διαλύονται. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τις κόβουμε σε κύβους.Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα και την κέτσαπ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στη σαλατιέρα 4 φύλλα μαρουλιού πλυμένα και στεγνωμένα με το λευκό μέρος να αρχίζει από το κέντρο και το πράσινο προς τα τοιχώματα της σαλατιέρας. Μέσα στη σαλατιέρα και πάνω στα μαρούλια ρίχνουμε τις πατάτες, το ψιλοκομμένο μαρούλι, τα ντοματάκια (κρατάμε 3-4 για την γαρνιτούρα), και 1/2 της μαγιονέζας και ανακατεύουμε ελαφρά με δυο πιρούνια. Απλώνουμε επάνω την υπόλοιπη μαγιονέζα και επάνω 3-4 κερασάκια ντοματάκια κομμένα. Αν θέλετε εσείς μπορείτε να βάλετε και λιγότερη μαγιονέζα. Ανάλογα με τα γούστα σας.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου