Η μαμά Χρύσα σας προτείνει ένα υπέροχο πιάτο!!!!
Αυτή η υπέροχη και απλή συνταγή είναι με ρύζι μπασμάτι. Επειδή το ρύζι αυτό δεν μου αρέσει το φτιάχνω με ρύζι κίτρινο αμερικάνικο. Γαρίδες παίρνω τις κατεψυγμένες που είναι καθαρισμένες και στο μέγεθος που θέλω. Εσείς αν βάλετε φρέσκες, είναι το ιδανικότερο, γιατί το άρωμά τους είναι έντονο, αλλά θα πρέπει να τις καθαρίσετε. Όταν νηστεύουμε, τις μαγειρεύουμε με λάδι, αντί για βούτυρο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες καθαρισμένες και πλυμένες και τις σοτάρουμε ανακατεύοντας. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τις ανακατεύουμε κατά διαστήματα για 6΄-7΄. Ρίχνουμε το ρύζι στο τηγάνι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα καλά και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
Αυτή η υπέροχη και απλή συνταγή είναι με ρύζι μπασμάτι. Επειδή το ρύζι αυτό δεν μου αρέσει το φτιάχνω με ρύζι κίτρινο αμερικάνικο. Γαρίδες παίρνω τις κατεψυγμένες που είναι καθαρισμένες και στο μέγεθος που θέλω. Εσείς αν βάλετε φρέσκες, είναι το ιδανικότερο, γιατί το άρωμά τους είναι έντονο, αλλά θα πρέπει να τις καθαρίσετε. Όταν νηστεύουμε, τις μαγειρεύουμε με λάδι, αντί για βούτυρο.
Τα υλικά μας:
- 1 κιλό μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
- 1/3 κούπας βούτυρο πρόβειο καθαρισμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι κάρυ
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κούπες ρύζι μπασμάτι ή κίτρινο
Πως φτιάχνουμε το φαγητό μας:
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εγώ το κίτρινο το βράζω σε 6 ποτήρια νερό με λίγο αλάτι για 15΄-17΄. Το σουρώνω και το σκεπάζω με καθαρή πετσέτα κουζίνας μέχρι να το χρησιμοποιήσω.Σε ένα βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες καθαρισμένες και πλυμένες και τις σοτάρουμε ανακατεύοντας. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τις ανακατεύουμε κατά διαστήματα για 6΄-7΄. Ρίχνουμε το ρύζι στο τηγάνι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα καλά και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου