Η μαμά Χρύσα προτείνει
Από τα ωραιότερα, πιο εύκολα και πιο γρήγορα φαγητά που έχω δοκιμάσει. Έβλεπα εδώ στην Αγγλία ότι τις πέννες συχνά τις συνοδεύουν με σολομό και δεν το είχα δοκιμάσει αλλά τώρα που αποφασίσαμε να τρώμε πιο συχνά ψάρι για την υγεία μας ήρθε η έμπνευση. Το φαγητό μπορεί να γίνει εντός 15 λεπτών αν έχετε βραστήρα.
Υλικά για 2 άτομα:
Βάζουμε βραστήρα και λίγο νερό στην κατσαρόλα να γίνονται για τις πέννες. Για το σολομό βάζουμε ξεχωριστά σε άλλο κατσαρολάκι 2 πήχεις νερό να βράσει. Σε 2 λεπτά όλα αυτά θα έχουν φτάσει σε σημείο βρασμού, οπότε ρίχνουμε το νερό από τον βραστήρα στην μεγάλη κατσαρόλα, αλάτι και τις πέννες και βάζουμε χρονόμετρο σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Ρίχνουμε και τον σολομό στο μικρό κατσαρολάκι και βράζουμε για 2 λεπτά. Μεταφέρουμε τον σολομό σε ένα πιάτο και χύνουμε το νερό. Όλο αυτό το κάναμε για να μπορούμε να αποχωρήσουμε εύκολα τον σολομό από την πέτσα του. Αν είναι ήδη μαγειρεμένος δεν χρειάζεται να το κάνουμε (γενικά ο σολομός δε χρειάζεται μαγείρεμα για πάνω από μερικά λεπτά συνολικά).
Στο μικρό κατσαρολάκι που τώρα είναι άδειο, ρίχνουμε το βούτυρο και ψιλοκομμένο το φρέσκο κρεμμυδάκι. Μετά από 2 ανακατωσιές μπορούμε να ρίξουμε το κρασί και τον σολομό σε κομματάκια (με το χέρι το τρίβουμε), την κρέμα γάλακτος, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Η σάλτσα θα πάρει μία βράση για 2 λεπτά πριν ρίξουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο τυρί και ανακατέψουμε άλλη μία φορά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μόλις γίνουν οι πέννες και τις στραγγίσουμε, μπορούμε να ρίξουμε μέσα στο μικρό κατσαρολάκι με την σάλτσα για να δέσουν περισσότερο ή να περιχύσουμε απευθείας τη σάλτσα στα πιάτα.
Καλή σας όρεξη!
Πένες με Σολομό!!!!!
Μια συνταγή της κόρης μου που μοσχοβολά και απογειώνει τη γεύση!!!!Από τα ωραιότερα, πιο εύκολα και πιο γρήγορα φαγητά που έχω δοκιμάσει. Έβλεπα εδώ στην Αγγλία ότι τις πέννες συχνά τις συνοδεύουν με σολομό και δεν το είχα δοκιμάσει αλλά τώρα που αποφασίσαμε να τρώμε πιο συχνά ψάρι για την υγεία μας ήρθε η έμπνευση. Το φαγητό μπορεί να γίνει εντός 15 λεπτών αν έχετε βραστήρα.
- 200 γρ. σολομό φρέσκο
- 1 κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά (200 γρ)
- 20 γρ βούτυρο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3-4 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μοσχοκάρυδο
- λίγο κρασί λευκό
- αλάτι, πιπέρι
- τριμμένο τυρί για μακαρόνια
- Πέννες Προετοιμασία:
Βάζουμε βραστήρα και λίγο νερό στην κατσαρόλα να γίνονται για τις πέννες. Για το σολομό βάζουμε ξεχωριστά σε άλλο κατσαρολάκι 2 πήχεις νερό να βράσει. Σε 2 λεπτά όλα αυτά θα έχουν φτάσει σε σημείο βρασμού, οπότε ρίχνουμε το νερό από τον βραστήρα στην μεγάλη κατσαρόλα, αλάτι και τις πέννες και βάζουμε χρονόμετρο σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Ρίχνουμε και τον σολομό στο μικρό κατσαρολάκι και βράζουμε για 2 λεπτά. Μεταφέρουμε τον σολομό σε ένα πιάτο και χύνουμε το νερό. Όλο αυτό το κάναμε για να μπορούμε να αποχωρήσουμε εύκολα τον σολομό από την πέτσα του. Αν είναι ήδη μαγειρεμένος δεν χρειάζεται να το κάνουμε (γενικά ο σολομός δε χρειάζεται μαγείρεμα για πάνω από μερικά λεπτά συνολικά).
Στο μικρό κατσαρολάκι που τώρα είναι άδειο, ρίχνουμε το βούτυρο και ψιλοκομμένο το φρέσκο κρεμμυδάκι. Μετά από 2 ανακατωσιές μπορούμε να ρίξουμε το κρασί και τον σολομό σε κομματάκια (με το χέρι το τρίβουμε), την κρέμα γάλακτος, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Η σάλτσα θα πάρει μία βράση για 2 λεπτά πριν ρίξουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο τυρί και ανακατέψουμε άλλη μία φορά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μόλις γίνουν οι πέννες και τις στραγγίσουμε, μπορούμε να ρίξουμε μέσα στο μικρό κατσαρολάκι με την σάλτσα για να δέσουν περισσότερο ή να περιχύσουμε απευθείας τη σάλτσα στα πιάτα.
Καλή σας όρεξη!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου