Μια εύκολη σαλάτα για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα που βρίσκουμε άφθονα τα ρόδια. Την φτιάχνω συχνά και είναι μια γευστική απόλαυση. Αν δεν μας βρίσκονται στο ψυγείο όλα τα πράσινα χορταρικά μπορούμε να την φτιάξουμε με τρυφερά φύλλα μαρουλιού και ρόκα.
Τα υλικά για τη σαλάτα μας.
- 6-7 τρυφερά φύλλα μαρουλιού
- 5-6 φύλλα σγουρό κόκκινο μαρούλι
- 3-4 τρυφερές καρδιές από σπανάκι
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1/2 κούπα καβουρδισμένα καρύδια (προαιρετικό)
- 100 γρ. φιλέ ή μπαστουνάκια παρμεζάνας
- 1/2 ρόδι
Τα υλικά για το ντρέσιγκ:
- 1/3 κούπας λάδι
- 3-4 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλίτσα μουστάρδα
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- αλάτι
Πως φτιάχνουμε τη σαλάτα μας:
Πλένουμε καλά τα πράσινα λαχανικά και τα αφήνουμε για λίγο στο νερό να "σφίξουν". Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Τα κόβουμε με το χέρι και τα απλώνουμε ανακατεμένα σε πιατέλα.
Αναμειγνύουμε καλά σε ένα μπολ τα υλικά του ντρέσιγκ ή ακόμη καλύτερα τα χτυπάμε στη φραπιέρα και μετά περιλούζουμε τη σαλάτα μας. Ρίχνουμε τα καρύδια, την παρμεζάνα και τα ρόδια πάνω στη σαλάτα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου