Τα Βιδάκια με ζαμπόν και τυρί θα τα συναντήσουμε σε όλη την Ιταλία. Η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη στην προετοιμασία της και αρέσει στα παιδιά. Μπορούμε να την σερβίρουμε σαν κυρίως πιάτο μαζί με σαλάτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο βραστό, αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά.
Στο μεταξύ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί. Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και αδειάζουμε τα μισά σε βουτυρωμένο πυρέξ. Απλώνουμε επάνω τις μισές λωρίδες ζαμπόν, και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά και το υπόλοιπο ζαμπόν. Περιχύνουμε με κουτάλα να πάει παντού, με το μείγμα των αυγών και βυθίζουμε σε μερικά σημεία το κουτάλι, ώστε να εισχωρήσει η σάλτσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την παρμεζάνα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά για να κόβονται σε μερίδες.
Τα υλικά για το φαγητό μας:
4 μερίδες.- 2 1/2 κούπες βιδάκια ή άλλα ζυμαρικά μικρού μεγέθους.
- 3 αυγά
- 150 ml γάλα
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. τυρί να λιώνει
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 200 γρ. ζαμπόν σε λωρίδες
- 2-3 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- αλατοπίπερο
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο βραστό, αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά.
Στο μεταξύ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί. Προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και αδειάζουμε τα μισά σε βουτυρωμένο πυρέξ. Απλώνουμε επάνω τις μισές λωρίδες ζαμπόν, και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά και το υπόλοιπο ζαμπόν. Περιχύνουμε με κουτάλα να πάει παντού, με το μείγμα των αυγών και βυθίζουμε σε μερικά σημεία το κουτάλι, ώστε να εισχωρήσει η σάλτσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την παρμεζάνα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά για να κόβονται σε μερίδες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου