"Κατσιατόρε" Τί όμορφα μου ακούγεται!!!
Στα Ιταλικά σημαίνει κυνηγός. Άρα στη μαγειρική σημαίνει: αυτά που έφερε ο κυνηγός και τα μαγειρέψαμε. Μπορεί το αλανιάρικο κοτόπουλο του χωριού να μην το κυνηγήσανε με το ντουφέκι να το πιάσουνε... ένα τρέξιμο όμως το ρίξανε.
Μοιάζει το φαγητό με το δικό μας κοκκινιστό της κατσαρόλα, στο οποίο ρίχνουμε κρεμμύδια, πιπεριές, καρότα, μανιτάρια και ότι λαχανικό θέλουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα βάζουμε όλα μαζί. Κάνουμε διάφορες παραλλαγές.
Στα Ιταλικά σημαίνει κυνηγός. Άρα στη μαγειρική σημαίνει: αυτά που έφερε ο κυνηγός και τα μαγειρέψαμε. Μπορεί το αλανιάρικο κοτόπουλο του χωριού να μην το κυνηγήσανε με το ντουφέκι να το πιάσουνε... ένα τρέξιμο όμως το ρίξανε.
Μοιάζει το φαγητό με το δικό μας κοκκινιστό της κατσαρόλα, στο οποίο ρίχνουμε κρεμμύδια, πιπεριές, καρότα, μανιτάρια και ότι λαχανικό θέλουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα βάζουμε όλα μαζί. Κάνουμε διάφορες παραλλαγές.
Τα υλικά για το φαγητό μας:
4 μερίδες.- 4 φιλέτα ή (450 γρ.) κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλες μπουκιές
- 500 γρ. σπαγγετίνη Νο 6
- αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κύβο ζωμός κότας
- 1 κούπα νερό
- 500 γρ. φυσικό χυμό ντομάτας
- 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά σε φετάκια (προαιρετικά και κίτρινη)
- 200 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
- λίγη πάπρικα
- 4 σταγόνες ταμπάκο
- 1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Βράζουμε το σπαγγέτι 7 λεπτά, σε μπόλικο βραστό, αλατισμένο νερό. Το σουρώνουμε και το ζεματάμε με 1 κουταλιά σ. λάδι. Το διατηρούμε ζεστό.
Στο μεταξύ αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε. Σοτάρουμε το σκόρδο με 3 κουτ. σ. λάδι και τηγανίζουμε μέσα το κοτόπουλο, γυρίζοντάς το μέχρι να ασπρίσει παντού προς το ρόδισμα. Να μην προλάβει να ροδίσει, γιατί σκληραίνει. Ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα, τον κύβο και τα μπαχαρικά. Το σιγοβράζουμε περίπου για 15 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και συνεχίζουμε άλλα 5 λεπτά. Να μείνει με την απαραίτητη σάλτσα.
Προσοχή: Το αλεύρι πιάνει το φαγητό. Θέλει χαμηλή θερμοκρασία και συνεχή ανακάτεμα. Εναλλακτικά δεν αλευρώνουμε το κρέας, αλλά 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε 1 κουταλιά σ. κορν φλάουρ το οποίο έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.
Σερβίρουμε το σπαγγέτι με το κοτόπουλο επάνω, πασπαλισμένο με βασιλικό και παρμεζάνα.
Προσοχή: Το αλεύρι πιάνει το φαγητό. Θέλει χαμηλή θερμοκρασία και συνεχή ανακάτεμα. Εναλλακτικά δεν αλευρώνουμε το κρέας, αλλά 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε 1 κουταλιά σ. κορν φλάουρ το οποίο έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.
Σερβίρουμε το σπαγγέτι με το κοτόπουλο επάνω, πασπαλισμένο με βασιλικό και παρμεζάνα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου