Η μαμά Χρύσα προτείνει:
Παραλαγή:
Η μακαρονόπιτα που σας γράφω είναι πράγματι απλή και εύκολη. Βάζουμε οτιδήποτε ζυμαρικό χοντρό. Συνήθως τη φτιάχνω με πένες. Μπορείτε να βάλετε μακαρονάκι κοφτό, κοχυλάκι, βίδες ή και μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο. Σημασία έχουν τα τυριά που θα βάλουμε μέσα. Αυτά θα δώσουν τη νοστιμιά.
Τα υλικά μας:
Για το μεγάλο πυρέξ- 500 γρ. πένες ή βίδες
- 6 αυγά
- 4 κούπες γάλα
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή έτοιμο σακουλάκι mix τυριών
- 300 γρ. φέτα θριματισμένη με το χέρι
- 4-5 κουταλιές σ. βούτυρο αγελάδας
- 1 1/2 κουταλάκι αλάτι κατά το βράσιμο των ζυμαρικών
- λίγο πιπέρι
Πως φτιάχνουμε τη μακαρονόπιτα:
Βράζουμε τις πένες σε νερό που κοχλάζει για 5 λεπτά και μετά τις σουρώνουμε. Βάζουμε σε κατσαρόλα 3 κουταλιές βούτυρο (να μην κάψει) και όταν λιώσει ρίχνουμε τις πένες κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το γάλα και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο το πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το υλικό. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 30 λεπτά. Προσέχουμε όταν ροδίσει η επιφάνεια να τη σκεπάσουμε με ασημόχαρτο για να μην ξεροψηθεί και γίνει σκληρή. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχει ροδοψηθεί και από κάτω, γι αυτό το ελέγχουμε πριν το βγάλουμε από το φούρνο.Παραλαγή:
- Μπορούμε αν θέλουμε, να προσθέσουμε στα ζυμαρικά 1 ξεφλουδισμένη ντομάτα τριμένη ή 1 κουταλιά σούπας κέτσαπ πριν ρίξουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά. Γλυκίζει ελαφρά η μακαρονόπιτα και αρέσει πολύ στα παιδιά.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να καλύψουμε την επιφάνεια πριν την ψήσουμε με δυο κουτιά των 200 γρ. κρέμα γάλακτος. Το φαγητό μας γίνεται πολύ πιο νόστιμο!!! Στη φωτό είναι με κρέμα γάλακτος επάνω!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου