Η μαμά Χρύσα προτείνει Γαρίδες με κόκκινες πιπεριές και σπαγγέτι!
Το σπαγγετίνη πιπερόνε με γαρίδες είναι ένα εύκολο, γευστικό καθημερινό φαγητό για όλους. Είναι ένα φαγητό που θα απολαύσουμε επίσης όταν νηστεύουμε. Οι αγαπημένες μας πιπεριές και η κρέμα γάλακτος δίνουν ιδιαίτερη γεύση στη σάλτσα.
Στο μεταξύ βάζουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές, τη μία κουταλιά σ. βασιλικό, και το 1 κουταλάκι σκόρδο και τα πολτοποιούμε.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι το υπόλοιπο σκόρδο και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε για 3 λεπτά και τις βγάζουμε σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα, το κρασί, το νερό, και την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τη σπαγγετίνη και συνεχίζουμε το σιγανό βράσιμο για 3-4 λεπτά, έως ότου να πιούν το ζουμί τους. Σερβίρουμε τη σπαγγετίνη με τις γαρίδες πασπαλισμένη με βασιλικό και παρμεζάνα.
Η μαμά Χρύσα προτείνει: Μπορούμε τις γαρίδες μας με την υπέροχη αυτή σάλτσα να τις σερβίρουμε και με ρύζι σπυρωτό (κίτρινο).
Το σπαγγετίνη πιπερόνε με γαρίδες είναι ένα εύκολο, γευστικό καθημερινό φαγητό για όλους. Είναι ένα φαγητό που θα απολαύσουμε επίσης όταν νηστεύουμε. Οι αγαπημένες μας πιπεριές και η κρέμα γάλακτος δίνουν ιδιαίτερη γεύση στη σάλτσα.
Υλικά για το φαγητό μας:
4 μερίδες.- 350 γρ. σπαγγετίνη
- 450 γρ. καταψυγμένες, ξεπαγωμένες και καθαρισμένες γαρίδες
- 3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές σε φέτες, ή 200 γρ. πιπεριές κονσέρβας σε λάδι
- 2 κουταλιές σ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό ή 1 κουταλιά σ. ξερό
- 2 κουταλίτσες πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο
- 5 κουταλιές σ. λάδι
- 5 κουταλιές σούπας λευκό κρασί
- 1 1/2 κούπα νερό
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 6 σταγόνες ταμπάσκο
- λίγο φρεσκοαλεσμένο κόκκινο πιπέρι
- 1/3 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Πρώτα βράζουμε το σπαγγέτι σε μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό για περίπου 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά.Στο μεταξύ βάζουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές, τη μία κουταλιά σ. βασιλικό, και το 1 κουταλάκι σκόρδο και τα πολτοποιούμε.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι το υπόλοιπο σκόρδο και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε για 3 λεπτά και τις βγάζουμε σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα, το κρασί, το νερό, και την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τη σπαγγετίνη και συνεχίζουμε το σιγανό βράσιμο για 3-4 λεπτά, έως ότου να πιούν το ζουμί τους. Σερβίρουμε τη σπαγγετίνη με τις γαρίδες πασπαλισμένη με βασιλικό και παρμεζάνα.
Η μαμά Χρύσα προτείνει: Μπορούμε τις γαρίδες μας με την υπέροχη αυτή σάλτσα να τις σερβίρουμε και με ρύζι σπυρωτό (κίτρινο).
1 σχόλια :
tin ekana tin sintagi k einai teleio!!!!!
Δημοσίευση σχολίου