Άλλη μια γευστικότατη ομελέτα με χωριάτικο λουκάνικο και τυρί.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με το αλάτι, το πιπέρι και το νερό.
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι του βούτυρο και ρίχνουμε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι. Τα ανακατεύουμε να ροδίσουν ελαφρά τα λουκάνικα.
Ρίχνουμε το χοντροκομμένο τυρί στα αυγά. Ότι τυρί έχουμε: φέτα ή γραβιέρα ή γκούντα ή ημίσκληρο. Γυρίζουμε το υλικό των αυγών στο τηγάνι ανακατεύουμε γρήγορα και χαμηλώνουμε τη φωτιά έως ότου πήξουν τα αυγά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και όταν ροδίσει η ομελέτα την αναποδογυρίζουμε με μια πιατέλα για να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γυρίζουμε την ομελέτα σε μεγάλο πιάτο.
Τα υλικά μας:
- 4 αυγά χτυπημένα
- 1 κουταλίτσα νερό
- 2 κουταλιές σ. βούτυρο
- 1 1/2 λουκάνικα χωριάτικα (μέγεθος μικρής μπανάνας) κομμένα ροδέλες 1/2 εκ.
- 1 κούπα φέτα τυρί χοντροκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- λίγο αλάτι
- λίγο πιπέρι
Πως φτιάχνουμε την ομελέτα μας:
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με το αλάτι, το πιπέρι και το νερό.
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι του βούτυρο και ρίχνουμε τα λουκάνικα και το κρεμμύδι. Τα ανακατεύουμε να ροδίσουν ελαφρά τα λουκάνικα.
Ρίχνουμε το χοντροκομμένο τυρί στα αυγά. Ότι τυρί έχουμε: φέτα ή γραβιέρα ή γκούντα ή ημίσκληρο. Γυρίζουμε το υλικό των αυγών στο τηγάνι ανακατεύουμε γρήγορα και χαμηλώνουμε τη φωτιά έως ότου πήξουν τα αυγά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και όταν ροδίσει η ομελέτα την αναποδογυρίζουμε με μια πιατέλα για να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γυρίζουμε την ομελέτα σε μεγάλο πιάτο.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου