Η ομελέτα με μανιτάρια είναι ιδιαίτερη και γευστικότατη. Γρήγορη και εύκολη και είναι ένα πλήρες γεύμα.
Τα φρέσκα μανιτάρια είναι ήδη πλυμένα. Αν τα ξαναπλύνουμε θα τραβήξουν νερό. Τα καθαρίζουμε με μια χαρτοπετσέτα μόνο.
Σοτάρουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια με 2 κουταλιές βούτυρο για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το κονιάκ. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Το ανακατεύουμε μέχρι να ξανθίσει. Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος (1 κούπα ζεστό νερό που έχουμε διαλύσει 1/2 κύβο κρέατος). Ανακατεύουμε γρήγορα τη σάλτσα και όταν πήξει τη ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το ζαμπόν και τα χτυπημένα αυγά κι ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο (2 κουταλιές) και ρίχνουμε μέσα απλωτά το υλικό της ομελέτας. Το ψήνουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου ροδίσει αποκάτω. Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα σε πιατέλα και τη βάζουμε ξανά στο τηγάνι για να ροδίσει από την άλλη πλευρά. Την αποσύρουμε από τη φωτιά κι αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τα υλικά για την ομελέτα:
- 5 αυγά χτυπημένα
- 250 γρ, φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κουταλιά κονιάκ
- 2 φέτες ζαμπόν σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια
- 5 κουταλιές σ. βούτυρο
- 3 κουταλιές σ. αλεύρι
- 1 κούπα ζωμό κρέατος
Πως φτιάχνουμε την ομελέτα μας:
Τα φρέσκα μανιτάρια είναι ήδη πλυμένα. Αν τα ξαναπλύνουμε θα τραβήξουν νερό. Τα καθαρίζουμε με μια χαρτοπετσέτα μόνο.
Σοτάρουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια με 2 κουταλιές βούτυρο για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το κονιάκ. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Το ανακατεύουμε μέχρι να ξανθίσει. Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος (1 κούπα ζεστό νερό που έχουμε διαλύσει 1/2 κύβο κρέατος). Ανακατεύουμε γρήγορα τη σάλτσα και όταν πήξει τη ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το ζαμπόν και τα χτυπημένα αυγά κι ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο (2 κουταλιές) και ρίχνουμε μέσα απλωτά το υλικό της ομελέτας. Το ψήνουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου ροδίσει αποκάτω. Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα σε πιατέλα και τη βάζουμε ξανά στο τηγάνι για να ροδίσει από την άλλη πλευρά. Την αποσύρουμε από τη φωτιά κι αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου