Η ομελέτα είναι το πιο γρήγορο και απλό φαγητό. Μας βγάζει από τη δυσκολία, όταν δεν έχουμε μαγειρέψει και πεινάμε. Με μια χωριάτικη ντοματοσαλάτα είναι ένα πλήρες γεύμα. Καλό είναι να έχουμε πάντα στο ψυγείο μας αυγά για ώρα ανάγκης. Ποτέ δεν πάνε χαμένα.
Χτυπάμε τα αυγά με το νεράκι σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με το βούτυρο κι όταν κάψει ρίχνουμε τα αυγά. Κουνάμε το τηγάνι από το χέρι να απλώσει παντού. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανασηκώνουμε γύρω τις άκρες με τη σπάτουλα να εισχωρήσει αποκάτω το αυγό. Όταν πήξει δυναμώνουμε τη θερμοκρασία για να ροδοψηθεί (περίπου 2 λεπτά). Γυρίζουμε με ένα μεγάλο πιάτο την ομελέτα και έρχεται η ροδοψημένη πλευρά αποπάνω. Αφήνουμε 2 λεπτά να ροδοψηθεί και το κάτω μέρος και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αναποδογυρίζουμε το τηγάνι σε ένα μεγάλο πιάτο και αν θέλουμε διπλώνουμε στη μέση την ομελέτα
Τα υλικά για την ομελέτα: 1 μερίδα:
- 4 αυγά
- 1 κουταλίτσα νερό
- 1 κουταλιά βούτυρο
- ελάχιστο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
Πως φτιάχνουμε την ομελέτα:
Χτυπάμε τα αυγά με το νεράκι σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με το βούτυρο κι όταν κάψει ρίχνουμε τα αυγά. Κουνάμε το τηγάνι από το χέρι να απλώσει παντού. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανασηκώνουμε γύρω τις άκρες με τη σπάτουλα να εισχωρήσει αποκάτω το αυγό. Όταν πήξει δυναμώνουμε τη θερμοκρασία για να ροδοψηθεί (περίπου 2 λεπτά). Γυρίζουμε με ένα μεγάλο πιάτο την ομελέτα και έρχεται η ροδοψημένη πλευρά αποπάνω. Αφήνουμε 2 λεπτά να ροδοψηθεί και το κάτω μέρος και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αναποδογυρίζουμε το τηγάνι σε ένα μεγάλο πιάτο και αν θέλουμε διπλώνουμε στη μέση την ομελέτα
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου