Η μαμά Χρύσα προτείνει
Τα μπιφτέκια με ούζο είναι μια ασυνήθιστη συνταγή. Όταν τα πρώτο έφτιαξα, το έκανα από περιέργεια, αλλά τελικά ήταν καταπληκτικά με ιδιαίτερη γεύση. Το περίεργο εδώ είναι ότι το ούζο δεν το ρίχνουμε στη ζύμη του κιμά αλλά στο τέλος στο τηγάνισμα. Στις συνταγές με κιμά όταν γράφω από μοσχάρι και χοιρινό, βάζουμε δυο μέρη κιμά μοσχαριού και ένα μέρος από χοιρινό, για να γίνουν πιο νόστιμα τα μπιφτέκια ή τα κεφτεδάκια. Αν δεν έχουμε χοιρινό, δεν πειράζει, βάζουμε μόνο από μοσχάρι.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χυλό της φρυγανιάς και όλα τα υλικά με τον κιμά, εκτός το βούτυρο και το ούζο. Ζυμώνουμε καλά τον κιμά, τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο το λιγότερο 15 λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να σφίξει ο κιμάς, αλλά και τα υλικά έχουν το χρόνο να σμύξουν τα αρώματα τους.
Όταν τα βγάζουμε από το ψυγείο τα πλάθουμε σε πλατιά μπιφτέκια.
Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με 400 ml αλατισμένο νερό και όταν βράσει, αραδιάζουμε μέσα τα μπιφτέκια. Τα γυρίζουμε πολύ προσεκτικά 2-3 φορές με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά. Αμέσως προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο και περιλούζουμε τα μπιφτέκια με το ούζο. Τα γυρίζουμε προσεκτικά με τη σπάτουλα να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
Τα γευστικά και μυρωδάτα Μπιφτέκια με ούζο!!!!!
Τα μπιφτέκια με ούζο είναι μια ασυνήθιστη συνταγή. Όταν τα πρώτο έφτιαξα, το έκανα από περιέργεια, αλλά τελικά ήταν καταπληκτικά με ιδιαίτερη γεύση. Το περίεργο εδώ είναι ότι το ούζο δεν το ρίχνουμε στη ζύμη του κιμά αλλά στο τέλος στο τηγάνισμα. Στις συνταγές με κιμά όταν γράφω από μοσχάρι και χοιρινό, βάζουμε δυο μέρη κιμά μοσχαριού και ένα μέρος από χοιρινό, για να γίνουν πιο νόστιμα τα μπιφτέκια ή τα κεφτεδάκια. Αν δεν έχουμε χοιρινό, δεν πειράζει, βάζουμε μόνο από μοσχάρι.
Τα υλικά για τα μπιφτέκια:
- 500 γρ. κιμά (από μοσχάρι και χοιρινό)
- 3/4 κούπας φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 νερό για τη φρυγανιά
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
- 1 αυγό
- 3-4 κουταλιές βούτυρο
- 6 κουταλιές ούζο
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 1 κουταλιά λάδι
- αλάτι και πιπέρι
- 400 ml νερό
Πως φτιάχνουμε τα μπιφτέκια:
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη τριμμένη φρυγανιά και το νερό και ανακατεύουμε να γίνει χυλός.Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χυλό της φρυγανιάς και όλα τα υλικά με τον κιμά, εκτός το βούτυρο και το ούζο. Ζυμώνουμε καλά τον κιμά, τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο το λιγότερο 15 λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να σφίξει ο κιμάς, αλλά και τα υλικά έχουν το χρόνο να σμύξουν τα αρώματα τους.
Όταν τα βγάζουμε από το ψυγείο τα πλάθουμε σε πλατιά μπιφτέκια.
Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με 400 ml αλατισμένο νερό και όταν βράσει, αραδιάζουμε μέσα τα μπιφτέκια. Τα γυρίζουμε πολύ προσεκτικά 2-3 φορές με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά. Αμέσως προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο και περιλούζουμε τα μπιφτέκια με το ούζο. Τα γυρίζουμε προσεκτικά με τη σπάτουλα να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου