Άλλη μια διαφορετική γεύση ομελέτας. Λαχανικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο μας.
Όταν κάψει το λάδι στο τηγάνι ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές, τα ανακατεύουμε 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταρισθούν. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε τα σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοψηθούν έως ότου μείνουν σχεδόν με το λάδι. Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανασηκώνουμε γύρω τις άκρες να πάει το αυγό. Όταν πήξουν τα αυγά, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία να ροδίσει η ομελέτα. Γυρίζουμε με μεγάλη στρογγυλή πιατέλα την ομελέτα και αφήνουμε να ροδοψηθεί και η άλλη πλευρά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Τα υλικά μας:
- 6 αυγά
- 1/2 κούπα λάδι
- 2 κολοκυθάκια σε σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη σε φέτες
- 2 μέτριες πατάτες βρασμένες σε φέτες ή τηγανισμένες σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 6 κουταλιές σ. γάλα
- αλάτι, πιπέρι
Πως φτιάχνουμε την ομελέτα μας:
Όταν κάψει το λάδι στο τηγάνι ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές, τα ανακατεύουμε 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταρισθούν. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε τα σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοψηθούν έως ότου μείνουν σχεδόν με το λάδι. Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανασηκώνουμε γύρω τις άκρες να πάει το αυγό. Όταν πήξουν τα αυγά, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία να ροδίσει η ομελέτα. Γυρίζουμε με μεγάλη στρογγυλή πιατέλα την ομελέτα και αφήνουμε να ροδοψηθεί και η άλλη πλευρά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου