Η πανακότα είναι ένα δροσερό γλυκάκι για όλες τις ώρες. Τη φτιάχνουμε εμείς με αγνά υλικά και είναι η καλύτερη λιχουδιά για τα παιδιά μας. Αν προσθέσουμε και σοκολάτα με αχλάδι έχουμε μια τέλεια γεύση και για μας τους μεγάλους. Τη συνταγή την πήρα από τον κ. Λ. Λαζάρου που είναι από τους καλύτερους γνωστούς σεφ.
500 γρ. καθαρισμένα αχλάδια
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
Βάζουμε σε ένα μπολ 1 λίτρο νερό, όσο πιο κρύο γίνεται (από το ψυγείο), ρίχνουμε μέσα μία-μία τις ζελατίνες και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Μετά βάζουμε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα μαζί με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Γεμίζουμε ατομικά φορμάκια σιλικόνης ή αντικολλητικά, και αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες το λιγότερο. Αν τη βάλουμε σε φόρμα τούρτας τότε την αφήνουμε στο ψυγείο για μια μέρα.
Όταν η πανακότα έχει παγώσει στο χρόνο που ανέφερα την βγάζουμε από τα φορμάκια ή τη μεγάλη φόρμα και σερβίρουμε με τη σάλτσα αχλάδι.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη (περίπου 5 λεπτά) και κάνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι και τα αχλάδια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε. Το βγάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τη σάλτσα αχλάδι στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Παραλλαγή:
Αντί αχλάδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη σάλτσα οποιοδήποτε άλλο φρούτο της επιλογής μας.
Τα υλικά για την πανακότα:
- 750 γρ. κρέμα γάλακτος
- 120 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 14 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 1 λίτρο νερό
Για τη σάλτσα αχλάδι:
500 γρ. καθαρισμένα αχλάδια
100 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
Πως φτιάχνουμε την πανακότα:
Βάζουμε σε ένα μπολ 1 λίτρο νερό, όσο πιο κρύο γίνεται (από το ψυγείο), ρίχνουμε μέσα μία-μία τις ζελατίνες και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Μετά βάζουμε τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα μαζί με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Γεμίζουμε ατομικά φορμάκια σιλικόνης ή αντικολλητικά, και αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες το λιγότερο. Αν τη βάλουμε σε φόρμα τούρτας τότε την αφήνουμε στο ψυγείο για μια μέρα.
Όταν η πανακότα έχει παγώσει στο χρόνο που ανέφερα την βγάζουμε από τα φορμάκια ή τη μεγάλη φόρμα και σερβίρουμε με τη σάλτσα αχλάδι.
Πως φτιάχνουμε τη σάλτσα αχλάδι:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη (περίπου 5 λεπτά) και κάνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι και τα αχλάδια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε. Το βγάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τη σάλτσα αχλάδι στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Παραλλαγή:
Αντί αχλάδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τη σάλτσα οποιοδήποτε άλλο φρούτο της επιλογής μας.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου