Μια υπέροχη συνταγή είναι και τα μπιφτέκια μπολονέζ. Είναι γεμάτα γεύση και άρωμα. Ας ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα και ας τολμήσουμε να δοκιμάσουμε καταπληκτικές. ιδιαίτερες και απολαυστικές γεύσεις.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα 1 κουταλιά σ. λάδι και σοτάρουμε μέσα το κρεμμύδι να μαλακώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τον κιμά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι, το χτυπημένο αυγό, το τσίλι, την πάπρικα, τον τοματοπολτέ, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό. Με τα χέρια μας ζυμώνουμε καλά τα υλικά. Προσθέτουμε και τις ντομάτες και τις ενσωματώνουμε στο μείγμα προσέχοντας να μην τις λιώσουμε. Ακουμπάμε το μείγμα σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και το χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη. Αλευρώνουμε τα χέρια μας, πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ταψί και τα βάζουμε στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε αρκετά σε μέτρια θερμοκρασία το υπόλοιπο λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε μέσα τα μπιφτέκια 7-8 λεπτά την κάθε πλευρά, γυρίζοντας τα με προσοχή.
Τα υλικά για τα μπιφτέκια μας:
- 450 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 3 κουταλιές σ. λάδι
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 αυγό χτυπημένο
- 1 κουταλίτσα σκόνη τσίλι όχι πολύ καυτερή
- 2 κουταλίτσες πάπρικα
- 1 κουταλιά σ. τοματοπολτέ
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουταλιές σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρους και φλούδια
- αλεύρι για το τηγάνισμα
Πως φτιάχνουμε τα μπιφτέκια:
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα 1 κουταλιά σ. λάδι και σοτάρουμε μέσα το κρεμμύδι να μαλακώσει και αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τον κιμά σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι, το χτυπημένο αυγό, το τσίλι, την πάπρικα, τον τοματοπολτέ, αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό. Με τα χέρια μας ζυμώνουμε καλά τα υλικά. Προσθέτουμε και τις ντομάτες και τις ενσωματώνουμε στο μείγμα προσέχοντας να μην τις λιώσουμε. Ακουμπάμε το μείγμα σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και το χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη. Αλευρώνουμε τα χέρια μας, πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ταψί και τα βάζουμε στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε αρκετά σε μέτρια θερμοκρασία το υπόλοιπο λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε μέσα τα μπιφτέκια 7-8 λεπτά την κάθε πλευρά, γυρίζοντας τα με προσοχή.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου