Θα πάρετε τη συνταγή για τη ζύμη της κρέπας, μία από τις δυο συνταγές ¨Βασική συνταγή για γλυκές κρέπες".
Πλένουμε τις φράουλες, τις σκουπίζουμε καλά και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Ρίχνουμε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το λικέρ και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να την αφήσουμε να πάρει βράση. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε. Αλείφουμε μία-μία τις κρέπες με το μείγμα της γέμισης και τις διπλώνουμε στα δυο.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με έτοιμο σιρόπι φράουλας.
Τα υλικά για την γέμιση:
- 500 γρ. φράουλες
- 300 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- 1/2 κούπα λικέρ της αρεσκείας σας
Πως φτιάχνουμε την γέμιση κρέπας:
Πλένουμε τις φράουλες, τις σκουπίζουμε καλά και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Ρίχνουμε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το λικέρ και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να την αφήσουμε να πάρει βράση. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε. Αλείφουμε μία-μία τις κρέπες με το μείγμα της γέμισης και τις διπλώνουμε στα δυο.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με έτοιμο σιρόπι φράουλας.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου