Η μαμά Χρύσα προτείνει:
Κοτόπουλο ή γαλοπούλα με μανιτάρια και γευστική σάλτσα!!!!!
Το κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και κρέμα γάλακτος είναι απολαυστικό, εύκολο και γρήγορο. Το κοτόπουλο είναι το κρέας που μαγειρεύουμε πιο συχνά. Μπορούμε όμως κάνουμε αυτή τη συνταγή και με γαλοπούλα αρκεί να κανονίσουμε την ποσότητα της γαλοπούλας. Εγώ το φτιάχνω με μόνο με 3 μπούτια γαλοπούλας και επειδή είναι μεγάλα έχω πει στο χασάπη και μου τα έχει κόψει στη μέση. Ας προσπαθήσουμε να βρίσκουμε πρωτότυπες συνταγές για να μην βαριόμαστε τις συνηθισμένες γεύσεις.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το νερό και το βράζουμε 30 λεπτά. Αν το βράσουμε σε απλή κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κούπες νερό, το σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην πιεί τελείως τα υγρά του. Αν στην χύτρα ταχύτητος όταν το βγάλουμε από τη φωτιά έχει αρκετά υγρά, το αφήνουμε στην φωτιά ξεσκέπαστο για λίγο, έως ότου μείνει με την κατάλληλη σάλτσα. Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά και σβήνουμε τη θερμοκρασία.
Αμέσως ετοιμάζουμε σε ένα μπολ, 3-4 κουταλιές από το ζωμό του φαγητού και διαλύουμε με πιρούνι τη μουστάρδα. Αν δεν έχουμε τη γλυκιά μουστάρδα (είναι η μουστάρδα με μέλι) τότε ρίχνουμε μια κουταλίτσα μέλι μέσα στη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα ομοιογενές και το ρίχνουμε στη χύτρα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε πάλι τη χύτρα στην εστία με σβησμένη τη θερμοκρασία (κρατάει ακόμη ) και αφήνουμε να σιγοδέσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με πατάτες τηγανιτές ή με ρύζι σπυρωτό.
Κοτόπουλο ή γαλοπούλα με μανιτάρια και γευστική σάλτσα!!!!!
Το κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και κρέμα γάλακτος είναι απολαυστικό, εύκολο και γρήγορο. Το κοτόπουλο είναι το κρέας που μαγειρεύουμε πιο συχνά. Μπορούμε όμως κάνουμε αυτή τη συνταγή και με γαλοπούλα αρκεί να κανονίσουμε την ποσότητα της γαλοπούλας. Εγώ το φτιάχνω με μόνο με 3 μπούτια γαλοπούλας και επειδή είναι μεγάλα έχω πει στο χασάπη και μου τα έχει κόψει στη μέση. Ας προσπαθήσουμε να βρίσκουμε πρωτότυπες συνταγές για να μην βαριόμαστε τις συνηθισμένες γεύσεις.
Υλικά για το κοτόπουλο:
- 600 γρ. κοτόπουλο σε μερίδες (1 στήθος και 2 ολόκληρα μπούτια)
- ένα κουτί μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 5 κουταλιές λάδι
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 ποτήρι (κρασιού) άσπρο κρασί
- 1 κούπα νερό
- 4 κουταλιές μουστάρδα γλυκιά
- 5-6 κουταλιές κρέμα γάλακτος (η γάλα συμπυκνωμένο)
- 1 κουταλίτσα ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Πως μαγειρεύουμε το κοτόπουλο:
Σοτάρουμε στην χύτρα ταχύτητος με το λάδι το κοτόπουλο και όταν το γυρίσουμε από την άλλη πλευρά, ρίχνουμε και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί.Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το νερό και το βράζουμε 30 λεπτά. Αν το βράσουμε σε απλή κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κούπες νερό, το σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην πιεί τελείως τα υγρά του. Αν στην χύτρα ταχύτητος όταν το βγάλουμε από τη φωτιά έχει αρκετά υγρά, το αφήνουμε στην φωτιά ξεσκέπαστο για λίγο, έως ότου μείνει με την κατάλληλη σάλτσα. Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά και σβήνουμε τη θερμοκρασία.
Αμέσως ετοιμάζουμε σε ένα μπολ, 3-4 κουταλιές από το ζωμό του φαγητού και διαλύουμε με πιρούνι τη μουστάρδα. Αν δεν έχουμε τη γλυκιά μουστάρδα (είναι η μουστάρδα με μέλι) τότε ρίχνουμε μια κουταλίτσα μέλι μέσα στη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα ομοιογενές και το ρίχνουμε στη χύτρα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε πάλι τη χύτρα στην εστία με σβησμένη τη θερμοκρασία (κρατάει ακόμη ) και αφήνουμε να σιγοδέσει η σάλτσα.
Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με πατάτες τηγανιτές ή με ρύζι σπυρωτό.
1 σχόλια :
Έτυχε και δοκίμασα τη συνταγή σήμερα.. υπέροχη!!!
Δημοσίευση σχολίου