Τα μπιφτέκια με μουστάρδα και τυρί, είναι μια πραγματική απόλαυση και ιδιαίτερα στα παιδιά. Δοκιμάστε τη συνταγή γιατί σίγουρα θα μείνετε ενθουσιασμένοι.
Την συνταγή αυτή μερικές φορές την συνδυάζω και με πατάτες στο ίδιο ταψί. Θα σας περιγράψω στο τέλος αυτή την εναλλακτική συνταγή.
Τα υλικά για τα μπιφτέκια:
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 200 γρ, κιμά χοιρινό
- 200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1 κουταλιά κέτσαπ
- 2 κουταλιές ξίδι
- 2 κουταλιές λάδι
- 150 γρ. τυρί κίτρινο σε μακρόστενο σχήμα, (περίπου όσο το δάκτυλό μας)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως φτιάχνουμε τα μπιφτέκια:
Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε το ψωμί για 2 λεπτά να μουσκέψει και μετά το στύβουμε με το χέρι μας.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ψωμί, τους κιμάδες, όλα τα υπόλοιπα υλικά και τις δύο κουταλιές λάδι, εκτός το τυρί και τα αναμειγνύουμε καλά με το χέρι μας.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια, βάζουμε στο κέντρο ένα κομμάτι τυρί και το κλείνουμε μέσα στο μπιφτέκι.
Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα αφήνουμε στο ψυγείο περίπου μία ώρα.
Τα ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 200 βαθμούς, σε σχάρα ή σε λαδωμένο ταψάκι και τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Εναλλακτική συνταγή:
Για τον κιμά ακολουθούμε ακριβώς ότι ανέφερα πριν, μέχρι που τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε μεγάλο ταψί.Χρειαζόμαστε:
- 6-7 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού, χωρίς να το σουρώσουμε
- 1 κούπα νερό
- 1 κουταλιά σ. μουστάρδα
- 2 ματσάκια μικρά φρέσκο δενδρολίβανο ή 1 κουταλιά ξερό
- 1 κουταλιά σ. ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κούπα λάδι
- αλάτι και πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις απλώνουμε στο ταψί, ανάμεσα στα μπιφτέκια. Πασπαλίζουμε επάνω τους τη ρίγανη και το σκόρδο και ρίχνουμε και το δενδρολίβανο σε φουντίτσες.
Σε μεγάλο ποτήρι ή σε ένα βάζο ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, μία κούπα νερό, τη μουστάρδα και το λάδι, λίγο αλάτι και τα χτυπάμε με την φραπιέρα να γίνει ένα πηχτό ομοιογενές μείγμα. Το απλώνουμε πάνω στα μπιφτέκια και στις πατάτες.
Κατόπιν ψήνουμε το φαγητό μας στους 200 βαθμούς, ώσπου να ροδοψηθούν οι πατάτες, τα μπιφτέκια και να μείνει με λίγη σάλτσα. Όταν ροδίσουν τα μπιφτέκια, τα γυρίζουμε προσεκτικά, από την άλλη πλευρά. Αν ροδίσουν οι πατάτες και δεν έχει πιει το φαγητό τα υγρά του, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, προσέχοντας το ψήσιμο, ώστε να τα βγάλουμε με λίγη σάλτσα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου