Έχω ήδη γράψει μια συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες με τυριά. Όμως οι κολοκυθοκεφτέδες της Μαργαρίτας είναι μόνο με φέτα, απολαυστικοί και μυρωδάτοι. Πριν πολλά χρόνια κάναμε διακοπές στο Ακρογιάλι της Μεσσηνίας. Τα βράδια συνήθως τρώγαμε στην ταβέρνα της Μαργαρίτας. Πάντα τρώγαμε τους κολοκυθοκεφτέδες της, αν και ότι φαγητό έφτιαχνε ήταν πετυχημένο. Φυσικά της ζήτησα τη συνταγή. Νάσαι καλά Μαργαρίτα.
Τα υλικά μας:
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 1/2 κιλό φέτα θρυμματισμένη
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κούπα μαϊντανό
- 1/2 κούπα φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο ή 2 κουταλιές ξερό
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή πολύ ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- αλεύρι φαρινάπ όσο πάρει
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Πως φτιάχνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες:
Τρίβουμε τα κολοκύθια μέσα στο σουρωτήρι και τα στύβουμε με το χέρι μας να φύγουν όλα τα υγρά τους. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου γίνει το μείγμα σφιχτό για πλάσιμο (όχι τελείως σφικτό). Επειδή κολλάνε στα χέρια κατά το πλάσιμο, ρίχνουμε μια μια κουταλιά από το υλικό σε ένα πιάτο με το αλεύρι, ρίχνουμε επάνω του λίγο αλεύρι και μετά τον παίρνουμε στο χέρι και τον πλάθουμε. Η θερμοκρασία να είναι ένα βαθμό πριν τη μέγιστη και όταν κάψει το λάδι τότε τους ρίχνουμε και όταν ροδίσουν τους γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Προσέχουμε να μην μας ξεροψηθούν.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου