Στο μοσχάρι με χλωρά κρεμμυδάκια, μανιτάρια και πιπεριές, χωρίζουμε τη συνταγή σε δύο μέρη. Στα υλικά που βάζουμε για να μαγειρέψουμε το κρέας και στα υλικά για τα ψητά λαχανικά που συνοδεύουν το κρέας. Ίσως σας φανεί στην αρχή μπελαλίδικο, αλλά στην πράξη είναι εύκολο και γευστικότατο φαγητό. Είναι το ίδιο γευστικό και ιδιαίτερο μαγειρεμένο με χοιρινό (σπάλα, ελιά).
Με το μαχαίρι χωρίζουμε από τα κρεμμυδάκια το άσπρο μέρος από τα πράσινα φύλλα του. Ψιλοκόβουμε τα πράσινα φύλλα.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρέας και στη συνέχεια ρίχνουμε ολόκληρα τα κομμάτια του λευκού μέρους των κρεμμυδιών, το μπέικον και ανακατεύουμε ώσπου να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών και το σέλινο. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και σε 2-3 λεπτά, όταν εξατμιστεί ρίχνουμε τα ντοματάκια και το νερό. Σιγοβράζουμε το φαγητό μας με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να βράσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια τα κρεμμυδάκια, αλάτι πιπέρι. Περιλούζουμε με το λεμόνι και το λάδι και τα ανακατεύουμε. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά, έως ότου ψηθούν τα μανιτάρια.
Σερβίρουμε το κρέας με τα ψητά λαχανικά.
Τα υλικά για το μοσχάρι:
- 800 γρ. μοσχάρι μαλακό από σπάλα, σε μικρές μερίδες
- 8 χλωρά κρεμμυδάκια (το λευκό τους μέρος να είναι χοντρό)
- 4-5 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένα
- 4 φέτες μπέικον κομμένες
- 1 ποτήρι νερού ντοματάκια
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κούπα λάδι
Τα υλικά για τα ψητά λαχανικά:
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες
- 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα
- 2 κρεμμυδάκια χλωρά ψιλοκομμένα
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
- 3 κουταλιές λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:
Με το μαχαίρι χωρίζουμε από τα κρεμμυδάκια το άσπρο μέρος από τα πράσινα φύλλα του. Ψιλοκόβουμε τα πράσινα φύλλα.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρέας και στη συνέχεια ρίχνουμε ολόκληρα τα κομμάτια του λευκού μέρους των κρεμμυδιών, το μπέικον και ανακατεύουμε ώσπου να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών και το σέλινο. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε και σε 2-3 λεπτά, όταν εξατμιστεί ρίχνουμε τα ντοματάκια και το νερό. Σιγοβράζουμε το φαγητό μας με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να βράσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια τα κρεμμυδάκια, αλάτι πιπέρι. Περιλούζουμε με το λεμόνι και το λάδι και τα ανακατεύουμε. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά, έως ότου ψηθούν τα μανιτάρια.
Σερβίρουμε το κρέας με τα ψητά λαχανικά.
1 σχόλια :
Πολύ ωραίο και εύκολο φαγητό πρέπει να είναι και πεντανόστιμο.http://nailsartgr.blogspot.gr/
Δημοσίευση σχολίου