Έχω διαπιστώσει ότι το κάρυ δένει υπέροχα με το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα. Αυτή η συνταγή που είναι εύκολη, μπορεί να γίνει ένα αγαπημένο καθημερινό πιάτο. Την έφτιαξα και με μπούτι γαλοπούλας και μου άρεσε περισσότερο. Η γαλοπούλα για να είναι νόστιμη θέλει καλό βράσιμο, να μην κρατάει.
Τα υλικά για το κοτόπουλο:
- 800 γρ. κοτόπουλο
- 3 κουταλιές λάδι
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 1 κλαράκι σέλερι σε κομματάκια (χοντρό τρυφερό σέλινο)
- 1 μήλο καθαρισμένο κομμένο σε χοντρούς κύβους ή ανανά από κονσέρβα
- 1 κύβο κότας διαλυμένο σε 1 1/2 κούπα ζεστό νερό
- 240 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουταλάκια σκόνη κάρυ
- αλάτι, πιπέρι
Πως μαγειρεύουμε το κοτόπουλο:
Στην χύτρα ταχύτητος ή απλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα καρότα και τα σοτάρουμε ώσπου να μαραθούν. Ρίχνουμε το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε τη χύτρα και μετά το σφύριγμα της βαλβίδας χαμηλώνουμε 1 βαθμό πριν το τέλος τη θερμοκρασία και βράζουμε για 20 λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα και ρίχνουμε το μήλο ή τον ανανά και συνεχίζουμε το βράσιμο με ξεσκέπαστη χύτρα, σε λίγο μεγαλύτερη θερμοκρασία για 10 περίπου λεπτά. Όταν έχει βράσει το κοτόπουλο και έχει μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα τότε αναμειγνύουμε καλά το κάρυ με το γιαούρτι και το ρίχνουμε στην χύτρα και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, έως ότου πήξει η σάλτσα και "μελώσει" με το μήλο και τα λαχανικά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου