Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πόσες μέρες μπορούμε να διατηρήσουμε το κρέας αμαγείρευτο ή μαγειρεμένο χωρίς να μας χαλάσει; Βρήκα αυτόν τον πίνακα σε κάποιο περιοδικό με συνταγές και σας τον παρουσιάζω για να μην έχετε αμφιβολίες και να απολαμβάνετε άφοβα τα φαγητά σας.
Ψητό 1-2 ημέρες 2-3 ημέρες 3 μήνες
Πίτες με κρέας 1 ημέρα 1 ημέρα 3 μήνες
ή κιμά
Πρέπει να ξετυλίγουμε αμέσως το κρέας και να αφαιρούμε το πλαστικό περιτύλιγμα του χασάπη, γιατί το χαλάει γρήγορα και αποκτά στην επιφάνειά του μια κολλώδη υφή, που δεν αφαιρείτε ούτε με το πλύσιμο και έχει μια δυσάρεστη μυρωδιά.
Τα κρέατα που προορίζονται για την ψύξη διατηρούνται καλύτερα στα κρύα ράφια του ψυγείου, τυλιγμένα με τουλουπάνι για να κυκλοφορεί ο αέρας ή σε μπολ, σκεπασμένο με ένα πιάτο ή αλουμινόχαρτο.
Οι φέτες του φιλέτου διατηρούνται καλύτερα σε πλαστικό δοχείο με αεροστεγές σκέπασμα, περιχυμένες με λάδι.
Ωμό κρέας Σε δροσερό μέρος Στο ψυγείο Στον καταψύκτη
Μοσχάρι, βοδινό 2 ημέρες 3-4 ημέρες 12 μήνες
Αρνί 2 ημέρες 3-4 ημέρες 9 μήνες
Χοιρινό 2 ημέρες 3-4 ημέρες 6 μήνες
Κιμάς την ίδια μέρα 1 ημέρα 3 μήνες
Μαγειρεμένο κρέας Σε δροσερό μέρος Στο ψυγείο Στον καταψύκτη
Κατσαρόλας 1ημέρα 3 ημέρες 6 μήνεςΨητό 1-2 ημέρες 2-3 ημέρες 3 μήνες
Πίτες με κρέας 1 ημέρα 1 ημέρα 3 μήνες
ή κιμά
Οδηγίες ... ψύξεως:
Πρέπει να ξετυλίγουμε αμέσως το κρέας και να αφαιρούμε το πλαστικό περιτύλιγμα του χασάπη, γιατί το χαλάει γρήγορα και αποκτά στην επιφάνειά του μια κολλώδη υφή, που δεν αφαιρείτε ούτε με το πλύσιμο και έχει μια δυσάρεστη μυρωδιά.
Τα κρέατα που προορίζονται για την ψύξη διατηρούνται καλύτερα στα κρύα ράφια του ψυγείου, τυλιγμένα με τουλουπάνι για να κυκλοφορεί ο αέρας ή σε μπολ, σκεπασμένο με ένα πιάτο ή αλουμινόχαρτο.
Οι φέτες του φιλέτου διατηρούνται καλύτερα σε πλαστικό δοχείο με αεροστεγές σκέπασμα, περιχυμένες με λάδι.
Ο
Πρέπει να ξετυλίγουμε αμέσως τα κρέατα και να αφαιρούμε το πλαστικό περιτύλιγμα του χασάπη, γιατί χαλάνε γρήγορα και αποκτούν στην επιφάνειά τους μια κολλώδη υφή, που δεν αφαιρείται ούτε με το πλύσιμο και έχει δυσάρεστη μυρωδιά.
Τα κρέατα που προορίζονται για την ψύξη διατηρούνται καλύτερα στα κρύα ράφια του ψυγείου, τυλιγμένα με τουλουπάνι για να κυκλοφορεί ο αέρας ή σε μπολ, σκεπασμένο με ένα πιάτο ή με αλουμινόχαρτο.
Οι φέτες του φιλέτου διατηρούνται καλύτερα σε πλαστικό δοχείο με αεροστεγές σκέπασμα, περιχυμένες με λάδι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου