Το κοτόπουλο κρασάτο με κρέμα γάλακτος, είναι μια αγαπημένη οικογενειακή μας συνταγή που τη φτιάχνω συχνά, μια που το στήθος του κοτόπουλου το τρώνε πολύ τα παιδιά. Σε αυτή τη συνταγή το κρέας είναι πολύ μαλακό και η υπέροχη σάλτσα του δένει πολύ με το ριζότο που πάντα θέλουν. Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει. Μπορούμε να κάνουμε τη συνταγή αυτή και με στήθος γαλοπούλας.
Τα υλικά για το κοτόπουλο:
- 2 ολόκληρα στήθος από κοτόπουλο ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 1 κουταλιά χυμός λεμονιού
- 1/2 κούπας ζεστός ζωμός κότας
- 250 γρ. μανιτάρια μικρά καθαρισμένα και ολόκληρα
- 1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
- 5-6 βρασμένα κρεμμυδάκια στιφάδου (εναλλακτικά 1 μεγάλο κρεμμύδι σε χοντροκομμένες φέτες)
- 1/2 κούπα κρασί λευκό
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Πως μαγειρεύουμε το κοτόπουλο:
Ετοιμάζουμε το ζωμό κότας. Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι 1/2 κούπας νερό και διαλύουμε 1 κύβο ζωμού κότας.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ζωμό κότας και το κομμένο κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι, γιατί έχει αρκετό και ο κύβος) και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και όταν κάψει ρίχνουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Τα ανακατώνουμε συνεχώς και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το υλικό στην κατσαρόλα με το βρασμένο κοτόπουλο.
Στην άδεια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και σε δυνατή φωτιά το αφήνουμε να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 6-7 λεπτά. Αδειάζουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, τη βάζουμε στην φωτιά, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου