Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τα εσκαλόπ είναι κρέας που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και τις κτυπάμε (με το γουδοχέρι) για να λεπτύνουν και να απλώσουν. Τα Εσκαλόπ γαλοπούλας με ζαμπόν και μπέικον είναι απολαυστικά, αλλά είναι εξίσου καλά και με φιλέτο -στήθος- κοτόπουλου. Είναι φαγητό γρήγορο, εύκολο με υπέροχες γεύσεις.

Τα υλικά μας:

  • 6 φέτες από μπούτι γαλοπούλας
  • 60 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. ζαμπόν χοιρινό ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. γραβιέρα κομμένη μικρά καρεδάκια
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο (το πράσινο μέρος)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο αλεύρι

Πως φτιάχνουμε τα εσκαλόπ:

Χτυπάμε τις φέτες γαλοπούλας ή στήθους κοτόπουλου με το γουδοχέρι για να λεπτύνουν. Τις πλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας. Τις αλατοπιπερώνουμε, τις αλευρώνουμε ελαφρά και τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με το βούτυρο.
Σε ένα μπολ κόβουμε τα υλικά μας (το ζαμπόν, το μπέικον, τη γραβιέρα) και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, τον μαϊντανό και το λάδι και ανακατώνουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα με κουτάλι απλωτά πάνω σε όλα τα εσκαλόπ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να ροδίσουν το μπέικον και το ζαμπόν. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Τα συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Σχετικές αναρτήσεις:

  • Σνίτσελ με ροκφόρ Τα σνίτσελ με σάλτσα ροκφόρ είναι ιδιαίτερα και απολαυστικά. Την έχω φτιάξει τη συνταγή με σνίτσελ χοιρινού, γιατί ο μικρός μου γιος δεν τρώει τα μοσχαρίσια. Επίσης προσθέτω περισσότερα μανιτάρια γιατί μας αρέσουν, βάζω 1 κο… Συνέχεια
  • Κοτόπουλο. Όλες μου οι συνταγές Στον κατάλογο δεξιά θα βρείτε ΟΛΕΣ τις  καταπληκτικές και μοναδικές συνταγές μου με κοτόπουλο και γαλοπούλα. … Συνέχεια
  • Φιλέτο κοτόπουλου με πιπεριές και κάστανα Το φιλέτο κοτόπουλο με πιπεριές, κάστανα και κάσιους, είναι ένα απολαυστικό φαγητό που δεν χορταίνω. Τα κάστανα (που είναι η αδυναμία μου στα φαγητά) το απογειώνουν. Η σάλτσα του έχει τέλειο άρωμα. Τη συνταγή αυτή μπορούμε ν… Συνέχεια
  • Κοτόπουλο με μελιτζάνες και άρωμα από Άνδρο Κοτόπουλο με μελιτζάνες και ντομάτα δεν είχα φάει. Έχω όμως μαγειρέψει μοσχάρι με μελιτζάνες. Το φαγητό που φάγαμε στην ταβέρνα της Άνδρου ήταν τόσο γευστικό που όσοι το είχαμε παραγγείλει "γλύψαμε και τα δάχτυλά μα… Συνέχεια
  • Γιουβέτσι με κρέας Για γιουβέτσι εμείς συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε κοτόπουλο και το συνοδεύουμε με τετράγωνες μικρές χυλοπίτες (στην περιοχή μας λέγονται τουτουμάκια). Έτσι το φτιάχνει η γιαγιά μου από την οποία έχουμε πάρει τη συντα… Συνέχεια

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Το φαγητό άρεσε πολύ σε όλους!!Δεν έβαλα βούτυρο αλλά λίγη κρέμα γάλακτος.Απλώς ήθελε περισσότερο ψήσιμο,στα 40'δεν ήταν τόσο καλοψημένο.

Χαρά.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Όταν μαγειρεύεις θα κάνεις μόνο αυτό. Το φαγητό για να επιτύχει θέλει αφοσίωση, αγάπη και αποκλειστικότητα!

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές