Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Το χοιρινό με καρότα, πιπεριές, σέλινο και τηγανισμένες πατάτες είναι μια μελωμένη πανδαισία. Γενικά οι λίγο χοντροκομμένες πατάτες όταν σιγοτηγανισθούν και ροδίσουν ταιριάζουν σχεδόν σε όλα τα κρέατα κατσαρόλας με σάλτσα και είναι πραγματική απόλαυση!

Τα υλικά για το φαγητό μας:

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό από μπούτι ή σπάλα σε μικρά κομματάκια
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ζουμερά λεμόνια, ο χυμός τους
  • 4-5 χοντροκομμένα καρότα
  • 1 πιπεριά πράσινη και 1 κόκκινη σε φέτες
  • 1/2 ματσάκι κομμένο σέλινο
  • 1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κούπα λάδι
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κιλό πατάτες λίγο χοντροκομένες
  • 1 κούπα νερό για βράσιμο στη χύτρα ταχύτητος

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

Στη χύτρα όταν κάψει το λάδι σοτάρουμε ελαφρά το κρέας (αν ροδίσει πολύ σκληραίνει) και στη συνέχεια σοτάρουμε μέσα τα κρεμμύδια με το σκόρδο. "Σβήνουμε" το  φαγητό με το χυμό λεμονιού και μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα καρότα, το σέλινο, το μαϊντανό και τις πιπεριές. Σκεπάζουμε τη χύτρα και στη χαμηλή  θερμοκρασία βράζουμε το φαγητό μας για 45 περίπου λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και αν έχει πολλά υγρά, το σιγοβράζουμε για λίγο ακόμη προσέχοντας να μείνει με τη σάλτσα του. Όταν έχει μείνει με λίγη σάλτσα, όπως τη θέλουμε, το καταλαβαίνουμε από τις φουσκάλες που κάνει η σάλτσα που βράζει. Να μην είναι με πολλά υγρά, γιατί δεν θα πετύχουν οι πατάτες. 
Έχουμε τηγανίσει τις πατάτες (κομμένες κυδωνάτες) στη φριτέζα ένα βαθμό μικρότερο από τη θερμοκρασία που συνήθως τηγανίζουμε τις λεπτές πατάτες. Έτσι σιγοψήνονται μέσα, μέχρι να ροδίσουν. Όταν τις βγάζουμε τις αλατίζουμε ελαφρά. 
Τις ρίχνουμε στην χύτρα και δεν τις σκεπάζουμε. Τις ανακατεύουμε αμέσως μια φορά με ξύλινη κουτάλα και σβήνουμε τη θερμοκρασία και αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά.


Σχετικές αναρτήσεις:

  • Κοτόπουλο ή χοιρινό ρολό με σάλτσα μελιού στο φούρνο Το ρολό κοτόπουλο ή χοιρινό σιγοψημένο γίνεται τρυφερότατο και με τη σάλτσα μελιού γίνεται λουκούμι!!!! Τα υλικά μας: 1 κομμάτι  έτοιμο ρολό κοτόπουλο             2-3 καρότα … Συνέχεια
  • Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια Οι χοιρινές μπριζόλες δεν είναι μόνο για τα κάρβουνα!!!! Έμαθα τη συνταγή από τη φίλη μου την Αρίστη γι αυτό της την αφιερώνω.  Είναι ένα εύκολο φαγητό και είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε όλους!!!  Τα … Συνέχεια
  • Χοιρινό Μοραΐτικο με τυρί φέτα στο φούρνο Χοιρινό Μοραϊτικο!!!! Το πιο νόστιμο φαγητό, αλλά ελλείψει φωτογραφίας σας χαρίζω μια ανθοδέσμη!!!!         Το χοιρινό Μοραΐτικο με τυρί φέτα στο φούρνο, όπως φαίνεται και από το όνομα, είναι έν… Συνέχεια
  • Χοιρινό ψαρονέφρι Μεξικάνικο Το ψαρονέφρι είναι το μαλακότερο και νοστιμότερο κομμάτι κρέατος του χοιρινού. Είναι όμως αρκετά ακριβό εν συγκρίσει με το υπόλοιπο κρέας του. Όταν θέλω να το μαγειρέψω για καλεσμένους, το αγοράζω, όταν όμως θέλω… Συνέχεια
  • Τηγανιά με αρώματα και χρώματα Η τηγανιά μου με αρώματα και χρώματα! Ο μεζές ή το φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!!! Η τηγανιά γίνεται από χοιρινό κρέας και από μέρος μαλακό. Λαιμός ή σπάλα. Ο τρόπος μαγειρέματος είναι εύκολος, αρκεί να αφή… Συνέχεια

1 σχόλια :

Μαρία Δ. είπε...

Μπράβο! Πραγματικά γευστικό πιάτο. Το φτιάχνω συχνά και το τρώνε μικροί και μεγάλοι στο σπίτι.

Προφίλ του Blog

Οι συνταγές της μαμάς μου είναι διάσημες σε φίλους και γνωστούς μας αλλά και στον κύκλο τους μέχρι και εκτός Ελλάδος. Από τη φίλη που παντρεύτηκε Ισπανό και ζήτησε γαμήλιο δώρο όλες τις συνταγές της Διαβάστε ολόκληρο το προφίλ

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο

Η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις Συνταγές της Μαμάς μου, δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο
Αγαπητοί μου Φίλοι είμαι η Χρύσα Λυκούδη, η "Μαμά" στις "Συνταγές της Μαμάς μου". Πρόσφατα κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Ωκεανός, όχι με συνταγές, αλλά με μια κοινωνική, δραματική και λαογραφική ιστορία με άρωμα μυστηρίου που στηρίζεται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Χρήσιμες Συμβουλές

Tίποτα δε μας χαρίζεται, όλα για να γίνουν ή να αποκτηθούν θέλουν κόπο και χρήμα, γι' αυτό κάτι που μπορείς να ξαναχρησιμοποιήσεις μη το πετάς. Μάθε τα φαγητά που σου μένουν να τα συνδυάζεις την επομένη με κάτι άλλο για να γίνονται εξίσου νόστιμα και δελεαστικά.

Οι Δημοφιλέστερες Συνταγές